A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Конференція «Допомога допомагаючим: виклики у роботі та підтримці власного робочого стану спеціалістів(-ок), які надають психологічну і юридичну допомогу»

Дата: 28.03.2024 08:42
Кількість переглядів: 36

03.04.24    

Конференція «Допомога допомагаючим: виклики у роботі та підтримці власного робочого стану спеціалістів(-ок), які надають психологічну і юридичну допомогу»

Початок: 03.04.2024 о 13:00
Закінчення: 03.04.2024 о 15:30

Актуальна

Додати у календар Google

Тривалий період війни особливо повномасштабного вторгнення рф на територію України спричинив катастрофічні наслідки у багатьох сферах. Однією з них, яка впливає та впливатиме на відновлення країни, є – психологічне та психічне здоров’я людей.

Громадська організація «Вектор прав людини» розробила Програму «Допомога допомагаючим», яка поєднала у собі тренінгові, супервізійні та інші підтримуючі заходи для спеціалістів(-ок), які надають психологічну та правову допомогу. До експертної команди долучились як національні спеціалісти(-ки), так і з США, Ізраїлю (детальніше за посиланням).

Системні підвищення кваліфікації і психологічна підтримка спеціалістів(-ок) допомагаючих професій – це можливість забезпечити якісну допомогу населенню, яке це потребує, здійснювати просвітницькі заходи серед людей та тим самим здійснювати важливий внесок у спільне стратегічне завдання — профілактику та/або подолання соціальної та колективної травми.

Підсумовуючи досвід роботи Програми «Допомога домомагаючим» Громадська організація «Вектор прав людини» проводить конференцію «Допомога допомагаючим: виклики у роботі та підтримці власного робочого стану спеціалістів(-ок), які надають психологічну і юридичну допомогу».

3 квітня, з 13:00 до 15:30 за київським часом, онлайн.

Для участі у конференції, будь ласка, зареєструйтесь до 29 березня включно за посиланням.

Цілі заходу:

  • проаналізувати виклики, які постають перед спеціалістами(-ками) з громадського, приватного та державного секторів психологічного, психосоціального та правничого напрямів діяльності, які надають правову допомогу потерпілим від війни рф проти України;
  • розглянути способи підвищення резильєнтності власної та клієнтів(-ок) в умовах пролонгованого стресу;
  • представлення успішних прикладів в Україні та закордоном надання психологічної та правової допомоги потерпілим від війни;
  • презентація публікації, де експерти(-ки) та учасники(-ці) Програми «Допомога допомагаючим» діляться досвідом надання психологічної та юридичної допомоги потерпілим від війни рф проти України.

До участі запрошуються: психологи(-гині), психотерапевти(-ки), представники(-ці) медичної спільноти, адвокати(-ки), юристи(-ки), медіатори(-ки), представники(-ці) онлайнових ліній допомоги та інших допомагаючих проєктів, програм, соціальні працівники(-ці), представники(-ці) українських та закордонних громадських організацій, органів державної влади, місцевого самоврядування, донорських організацій.

Під час заходу заплановані виступи українських за закордонних експертів(-ок). До виступів запрошені представники(-ці) органів державної влади та місцевого самоврядування.

Мова заходу: українська. Під час виступу закордонних спікерів(-ок) забезпечуватиметься переклад.

Нагадаємо, під час час проєкту вдалося здійснити:

  • 8 дводенних онлайн та офлайн тренінгів з практичними та теоретичними складовими, детальніше про заходи Програми тут
  • 4 супервізійні групові онлайнові сесії та групові сесії рефлексії практики та взаємодопомоги, де розглянуто кейси учасників(-ць) Програми;
  • публікацію про надання психологічної та психосоціальної допомоги потерпілим від війни рф проти України, до якої доєдналися учасники(-ці) Програми.

Для довідки. Проєкт «Допомога допомагаючим» реалізовується ГО «Вектор прав людини» за фінансової допомоги Європейського Союзу в межах Програми «Стійкість». Програми «Стійкість» — це 30-місячний проєкт, який фінансується Європейським Союзом і виконується ERIM (Equal Rights & Independent Media) у партнерстві з Black Sea Trust, Фондом Східної Європи, Фондом Домів Прав Людини та Будинком Прав Людини в Тбілісі. Проєкт спрямований на посилення стійкості та ефективності постраждалих від війни ОГС та учасників(-ць) громадянського суспільства, які постраждали від війни в Україні, включаючи незалежні ЗМІ та правозахисників(-ць).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь