A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

У Житомирському районі відбулося виїзне засідання обласної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству

Дата: 22.03.2024 09:33
Кількість переглядів: 33

Сьогодні, 21 березня, на базі Березівської сільської ради під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Віктора Градівського відбулося виїзне засідання обласної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству.

Фото без опису

Участь у засіданні, яке пройшло в змішаному форматі, взяли перший заступник начальника Житомирської РВА Сергій Кириченко, директор Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА Олена Грищук, Березівський сільський голова Михайло Яромов, представники громад, соціальних служб, правоохоронних органів, громадського сектору.

Фото без опису

Фото без опису

Інформуючи про роботу спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, що функціонують у Житомирському районі, Сергій Кириченко наголосив на тісній співпраці між структурними підрозділами районної військової адміністрації, громадами та правоохоронними органами  щодо попередження та негайного реагування на випадки домашнього насильства. З цією метою у районі працюють 29 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема  у Березівській громаді є 3 таких бригади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

На виділені кошти державної субвенції в Березівській та Романівській громадах створені і функціонують  притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у Курненській  та Хорошівській громадах – денні центри соціально-психологічної допомоги такій категорії осіб.  Торік також Харитонівська та Миропільська громади отримали державну субвенцію на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства.  

Користуючись нагодою, учасники виїзного засідання побували у місцевому притулку для постраждалих від домашнього насильства осіб. Ознайомилися з організацією роботи закладу, послугами, які тут надають, умовами   тимчасового проживання людей, котрі опинилися в кризовій ситуації.

Фото без опису

Наразі укладаються угоди між Центром надання соціальних послуг Березівської  громади та окремими сільськими й селищними радами району про надання послуг у притулку жителям цих громад, які зазнали домашнього насильства та потребують невідкладної допомоги. Долучитися до укладання угод можуть і решта громад, адже поки що в районі функціонує тільки два таких заклади, а проблема з домашнім насильством, на жаль, не втрачає своєї актуальності.

Враховуючи збільшення кількості звернень та повідомлень до правоохоронних органів щодо вчинення насильства в сім’ї (удвічі більше, ніж за аналогічний період торік), зазначив Сергій Кириченко, є потреба у створенні на теренах району нових спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь