A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Відбулась робоча поїздка делегації Романівської громади до Республіки Польща

Дата: 14.03.2024 16:40
Кількість переглядів: 68

     На  офіційне запрошення керівництва Кольбушовського повіту, Республіка Польща, делегація Романівської громади, в особі виконуючого обов’язки Романівського селищного голови Юрія ЧУМАЧЕНКА, настоятеля костелу святого Станіслава в Романові отця Рішарда ДЗЮБИ, директора КНП «Романівська лікарня» Романівської селищної ради Ірини СЕРТ, депутатів селищної ради  Сергія ЗІНЧУКА, Олександра МИЧКІВСЬКОГО, очільниці Романівського польського культурно – освітнього товариства Ольги МИЧКІВСЬКОЇ  04 березня  поточного року прийняла участь у заходах з нагоди 25-річчя утворення Кольбушовського повіту.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

   Кольбушовський повіт одним із перших надав гуманітарну допомогу Романівській громаді під час повномасштабного вторгнення – спецобладнання для військових, засоби гігієни, медикаменти, продукти харчування, генератори, обладнання для реабілітації у Романівській лікарні.

    Під час офіційних заходів Юрій Чумаченко подякував старості Кольбушовського повіту Юзефу Кардишу, депутатам та громадянам за небайдужість та надану допомогу у перші найважчі дні війни.

Також в ході візиту делегація відвідала підрозділ  Центр освіти та праці молоді в Жешуві, де мала нагоду познайомитись з командувачем воєводства Єжи Кипринь та директором Решівського центру Анетою Місьта.

Фото без опису

Фото без опису

 

      Метою візиту було налагодження партнерських контактів, обговорення співпраці у сфері реалізації спільних проектів, обмін хорошими практиками, а також подолання стереотипів та сприяння формуванню толерантності і солідарності у подальших відносинах.

       Діяльність підрозділу та наміри щодо планованих міжнародних заходів представила Валентина Туровська, яка ознайомила з програмами та перевагами від співпраці двох сторін.

    Крім того, делегація Романівської громади відвідала місто Бардо, громада якого суттєво прийняла участь у наданні гуманітарної допомоги для нашої громади. Так, бурмістр міста і гміни Бардо Кшиштоф Жеганські організував та передав спорядження для військових (формений одяг та взуття, тепловізори), генератори, засоби гігієни, продукти харчування, шкільне приладдя та багато іншого.

    Перебуваючи у місті Бардо, особисто переконались у небайдужості бурмістра Кшиштофа Жеганські до України та українців, які перебувають у місті Бардо.

       За результатами візиту бурмістру міста і гміни Бардо п.Кшиштофу вручено подяку та за обопільною згодою підписано Лист наміру про продовження співпраці між Гміною Бардо (Польща) і Романівською територіальною громадою (Україна).

Фото без опису

Фото без описуФото без опису                    Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 

З бюджету Романівської селищної ради не виділялися кошти на перебування делегації за кордоном.

Витрати на перебування в Республіці Польща здійснювались за власні кошти в період відпусток, транспортні витрати забезпечив керівник сільськогосподарського підприємства  «ТОВ Агроспівресурс»  Сергій Зінчук.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь