A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

#ТиЯк?: Потіївська, Оліївська та Харитонівська громади пройшли свою «Стежину ментального здоров’я»

Дата: 12.01.2024 12:35
Кількість переглядів: 31

Тривожність, стреси, страх, розгубленість... На жаль, такий стан душі став звичним явищем у нинішній неспокійний для кожного українця час. В межах інтерактивного івенту «Стежка ментального здоров’я», що охопив усі громади Житомирського району, у Потіївській зосередилися саме на темі психологічної допомоги при стресі. Інформаційно-просвітницьку бесіду з елементами тренінгу провела з освітянами місцевої гімназії психолог Оксана Симончук.

Фото без опису

Учасникам тренінгу запропонували певні техніки як фізіологічного, так і психологічного характеру для того, щоб навчитися впоратись зі страхом, тривогою, опанувати злість, заспокоїтися та почуватися впевненіше.

А у селі Сонячне Оліївської громади організували оригінальний тематичний вечір-зустріч на тему ментального здоров`я «Ти як?». Жителям громади, що зібралися у сільському клубі, розповідали про ознаки проблем з ментальним здоров`ям, які можна спостерігати у своїх близьких, і чи визнають вони цю проблему, про суспільне життя як профілактику ментального здоров’я та про одні із дієвих методів впливу на душевний стан людини – творчість, музикотерапію.

Фото без опису

У Харитонівській громаді до інтерактивного івенту долучилися працівники Харитонівської сільської ради, освітяни місцевої гімназії, ЗДО "Перлинка", працівники культури та бібліотеки, батьки здобувачів освіти гімназії.

Захід вчитель Валентина Можар розпочала з ознайомлення із поняттям «ментальне здоров'я», ознаками та факторами, що впливають на нього. Також запропонувала деякі вправи та практики, що допоможуть впоратися зі страхом, почуватися впевненіше, надавати підтримку в складних життєвих ситуаціях собі та оточуючим.

Фахівцями інклюзивно-ресурсного центру Юлією Слівінською та Світланою Родигіною були запропоновані дієві механізми саморегуляції для того, щоб подолати негативні емоції, тривожність, знаходити сили для психологічного відновлення у складному сьогоденні.

Учасники отримали неймовірний заряд бадьорості, позитивні емоції та взяли в свою «скарбничку знань» чимало корисних порад про підтримку ментального здоров'я. Радять і іншим подбати про власну безпеку та повсякчас піклуватися про свій психоемоційний стан.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь