A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Допомогти своєму ментальному здоров’ю і не «розсипатися» під час війни

Дата: 12.01.2024 12:34
Кількість переглядів: 23

В умовах воєнного стану, коли людей почасти охоплюють почуття розгубленості, емоційного виснаження, зниження стресостійкості, навички підтримки себе і один одного стають життєвою необхідністю.

Фото без опису

Фото без опису

Як допомогти своєму ментальному здоров’ю і не «розсипатися» під час війни – тематичне заняття з елементами тренінгу 10 січня провела з педагогічним колективом Волицької гімназії практичний психолог Діана Осовська, використовуючи техніки заспокоєння та різного роду психологічні вправи.

Фото без опису

Жителі села Волиця на собі відчули жахи війни, адже на початку повномасштабної збройної агресії рф гімназія зазнала ракетного удару. Тому і тоді, і зараз людям потрібне психологічне рохвантаження, аби зуміти сформувати міцну внутрішню основу та підвищити рівень своєї життєстійкості.

Фото без опису

Фото без опису

В Андрушківському ліцеї практикуючий психолог Вікторія Лук’янчук та заступник директора з виховної роботи Іванна Кравець підготували для учнів та освітян психологічний тренінг «Моя внутрішня сила».

Фото без опису

У Почуйківській сільській бібліотеці Квітневої громади відбувся розважальний захід для дітей молодшої шкільної групи «Добро починається з тебе». Хлопчики та дівчатка брали активну участь у веселих руханках та естафетах, виготовляли антистресові поробки своїми руками. Крім того, діти більше дізналися про методи подолання стресу та негативних емоцій в умовах непростих викликів сьогодення.

Фото без опису

Віднедавна у Корнинській громаді створено ветеранський хаб (простір), на базі якого діє гуманітарний центр. Власне, допомагають фронту волонтери і просто небайдужі жителі громади ще з початку повномасштабної війни.

Фото без опису

Наразі у гуманітарному центрі збирають окопні свічки, освоїли техніку виготовлення розпалювачів з ватних дисків та парафіну, пакують сухі борщі та інші продукти, що так необхідні нашим оборонцям.

Фото без опису

Крім того, свої відчуття та бажання кожен може висловити на малюнку, на якому зображена ракета. Усім охочим зняти психоемоційну напругу цей малюнок демонструє начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Корнинської сільської ради Анатолій Карпінський.

Фото без опису

У центрі культури і дозвілля Попільнянської селищної ради, який очолює Володимир Гайдай, наразі відбуваються репетиції аматорського колективу «Любава» – активного учасника різних пісенних конкурсів і благодійних заходів. А затишні приміщення Попільнянської публічної бібліотеки та центральної дитячої книгозбірні вже давно стали осередком різних культурно-мистецьких заходів. «Година доброти», «День яблук», «Ходить гарбуз по городу», заходи з нагоди Дня поезії (а лірика, як відомо, не тільки описує непрості почуття людей, але й допомагає пережити та опанувати їх). Це далеко не повний перелік того, що дарує моменти радості та покращує ментальне здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь