A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

#ТиЯк?: «Стежка ментального здоров’я» пролягла до громад Житомирського району

Дата: 04.01.2024 14:24
Кількість переглядів: 51

Тема ментального здоров’я – надзвичайно актуальна сьогодні. В межах Всеукраїнської програми “Ти як?”, у Житомирському районі стартував інтерактивний івент «Стежка ментального здоров’я», організований Житомирською районною військовою адміністрацією задля того, аби підкреслити важливість піклування про внутрішній стан людини.

Фото без опису

3 січня «Стежка ментального здоров’я» привела начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Ярославу Журавель, керівника відділу з питань ветеранської політики Житомирської  РВА Тетяну Цирюк  до  трьох  громад – Березівської, Пулинської та Курненської.

Зокрема, під час зустрічі з працівниками  Березівської сільської ради йшлося  про те, що саме потрібно робити для зміцнення стресостійкості,  як допомогти собі та рідним віднайти внутрішні ресурси від психоемоційного навантаження. З цією метою психологині Ірина Денисевич та Олена Савельєва  продемонстрували присутнім прості, але дієві вправи для самозаспокоєння – «метелик», «чотири кути».

Варто констатувати той факт, що людей, які потребують психологічної допомоги, стало значно більше. Це – військовослужбовці, ветерани війни, родини загиблих тощо. Тож головне завдання допомоги своєму ментальному здоров’ю  – набути навичок  протидії випробуванням війни.

Фаховий психолог КНП «Лікарня» Пулинської селищної ради Тетяна Трохліб, яка саме вела спілкування з військовослужбовцем Михайлом, що перебуває на лікуванні в цьому медичному закладі, як ніхто інший знає, наскільки сьогодні важливо допомогти захисникам відновити свій морально-психологічний стан та по-можливості максимально впоратися з емоційними викликами.

Як колективно «розвантажитися» та підтримати  душевну рівновагу – знають у Курненській громаді, де на базі сільської ради створено кімнату самодопомоги.

Психологи, і не тільки вони, переконані, що такі інтерактивні заходи можуть значно покращити обізнаність людини щодо свого психічного здоров’я, його вразливості та необхідності про нього піклуватися повсякчас.

Тому «Стежка ментального здоров’я» проляже і до інших громад району, заохочуючи їх жителів дбати про свій психоемоційний стан.



Переглянути фото


Переглянути фото


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь