Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Однією із соціальних послуг, які надаються комунальною установою «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Романівської селищної ради» є послуга, догляд вдома.

Дата: 21.12.2023 11:19
Кількість переглядів: 40

     Однією із соціальних послуг, які надаються комунальною установою «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Романівської селищної ради» є послуга, догляд вдома.

    Зміст послуги:  комплекс заходів, що здійснюються за місцем проживання отримувача соціальної послуги протягом робочого дня суб’єкта, що надає соціальну послугу догляду вдома, який спрямований на створення умов забезпечення життєдіяльності осіб, які частково або повністю втратили/не набули здатності до самообслуговування.

   Соціальна послуга надається за місцем проживання отримувача соціальної послуги (вдома) протягом робочого дня.

Фото без опису

  Догляд вдома - допомога в самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, годування), пересуванні в побутових умовах, веденні домашнього господарства (закупівля і доставка продуктів харчування, ліків та інших товарів, приготування їжі, косметичне, вологе, генеральне прибирання житла, прибирання прибудинкової території,  розпалювання печей, піднесення вугілля, дров, розчистка снігу, доставка води, миття вікон, допомога при консервації овочів та фруктів, підготовка продуктів для приготування їжі, миття овочів, фруктів, посуду, винесення сміття, оплата комунальних платежів, прання білизни, дрібний ремонт одяг, тощо), допомога у самообслуговуванні (заміна натільної і постільної білизни, допомога у вмиванні, обтиранні, вдяганні, роздяганні, надання допомоги при купанні, миття голови, розчісування волосся, підрізання нігтів, допомога у користуванні туалетом тощо)  в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами (виклик лікаря, працівників комунальних служб, транспортних служб тощо), навчання навичкам самообслуговування, допомога в обробітку присадибної ділянки (але не більше 0,02 га), допомога в забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання навичкам користування ними, надання інформації з питань соціального захисту населення, допомога в отриманні безоплатної правової допомоги, виконання доручень, пов’язаних з необхідністю відвідувати різних організацій, допомога в оформленні документів, тощо.

   Соціальна послуга, догляд вдома надається громадянам похилого віку, особам з інвалідністю  (які досягли 18-річного  віку),  хворих   числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи  інвалідності,  але  не  більш як чотири місяці), які нездатні до самообслуговування, але мають рідних, що повинні забезпечити їм догляд і   допомогу.

Фото без опису

   За рахунок бюджетних коштів (безоплатно) соціальні послуги надаються особам з інвалідністю І групи, отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких менший двох прожиткових мінімумів.

   З установленням диференційованої плати надаються соціальні послуги отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує два прожиткові мінімуми, але не перевищує чотири прожиткові мінімуми для відповідної категорії осіб.

   За рахунок отримувача соціальних послуг або третіх осіб надаються соціальні послуги (на платній основі) особам, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує чотири прожиткові мінімуми для відповідної категорії осіб, понад обсяги, визначені державними стандартами соціальних послуг.

   Наразі відділенням соціальної допомоги вдома  обслуговується 212 одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю,  які отримують 14  видів  соціальних послуг.

   Протягом 2023 року  надано 50126 послуг, з них на платній основі 3903.

   З безмежною вдячністю відкликаються отримувачі соціальних послуг про своїх помічниць, соціальних робітників,  які своєчасно та якісно надають соціальні послуги, підтримують їх, дають зрозуміти, що вони не самотні.

 

   За отриманням додаткової інформації про надання соціальних послуг звертатись за адресою: смт.Романів, вул.Сергія Лялевича, 2, каб. 304, адмінприміщення Романівської селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь