Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Домашнє насильство є глобальною світовою проблемою, яка останнім часом притягує до себе все більше уваги спільноти та потребує пошуків механізмів її вирішення.

Дата: 08.12.2023 09:31
Кількість переглядів: 207

 Домашнє насильство є глобальною світовою проблемою, яка останнім часом притягує до себе все більше уваги спільноти та потребує пошуків механізмів її вирішення. Актуальність проблеми протидії  домашньому насильству не викликає сумнівів.

  В період формування правової держави значну роль відіграє один з основних її інститутів – сім’я.  Сім’я як осередок суспільства без підтримки держави та її інституцій не завжди спроможна виконувати свої головні функції, зокрема щодо забезпечення належного добробуту та виховання дітей. Негативні наслідки насильства в конкретній сім’ї відчуває  на собі все суспільство.  Отже від своєчасності та ефективності реагування  уповноважених суб’єктів, залежить майбутнє не лише  членів окремої сім’ї, а й усього суспільства та держави в цілому.

   При комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Романівської селищної ради» створено притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

  Фото без опису

Це безпечне місце, де постраждалі від домашнього насильства можуть перебувати до шести місяців та отримувати допомогу фахівців.

 Основним завданням притулку є забезпечення  тимчасового  цілодобового перебування, надання комплексної допомоги, а саме: психологічних, соціально – побутових, соціально – медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг.

   Забезпечення  в межах  наявних ресурсів  продуктами харчування, надання можливості збереження документів, користування душем, пральною машиною, м’яким інвентарем тощо.

    Забезпечення транспортування постраждалих осіб до місць отримання ними необхідних послуг, які у притулку не надаються.       

    Зміст та обсяг соціальної послуги для кожної постраждалої особи визначається індивідуально залежно від її потреб і зазначається в договорі про надання соціальної послуги.

    Послугами притулку у 2023 році скористались 8 осіб, з них 3 жінки та 5 дітей.

   Рішенням виконавчого комітету Романівської селищної ради створено мобільну бригаду соціально – психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

   Мобільна бригада – спеціалізована служба підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, насильства, зокрема сексуального, пов’язаного із збройним конфліктом.

Фото без опису

   Метою діяльності мобільної бригади є надання соціально – психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг з інформування, консультування, профілактичних бесід, кризового та екстреного втручання, відповідно до їх потреб.

   Мобільна бригада надає соціальні послуги шляхом проведення фахової консультації за допомогою телефонного зв’язку, з виїздом до місця проживання (перебування) постраждалих осіб чи іншого вказаного ними місця та у приміщенні КУ «Територіальний центр» (смт.Романів вул. С.Лялевича, 2).

Фото без опису

   До складу бригади входять фахівці різних суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії  домашньому насильству.

  У 2023 році було здійснено 12 профілактичних виїздів до місця проживання постраждалих осіб.

  Для 163 сімей надано соціальні послуги з  інформування, консультування, соціальної профілактики, юридичні та психологічні послуги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь