A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

Дата: 22.05.2023 15:40
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

22–26 травня проходить Європейський тиждень громадського здоров’я. Традиційно Україна долучається до цих активностей.

Цьогоріч Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я, ініційований Центром громадського здоров’я, проходить під гаслом #ПрофілактикаРятуєЖиття та присвячений темі профілактиці захворювань.

Громадське здоров’я – це про збільшення тривалості життя і зміцнення здоров’я суспільства шляхом спільних зусиль лікарської спільноти та загального населення. А гасло #ПрофілактикаРятуєЖиття – це про симбіоз та взаємодію, коли кожен учасник процесу робить все можливе, аби зміцнити здоров’я: лікар – ділиться актуальною інформацією та освічує своїх пацієнтів щодо профілактики захворювань, а кожен з нас – дослухається, дотримується правил та прагне до ведення здорового способу життя.

Кожен день Тижня громадського здоров’я буде присвячений окремій темі профілактиці неінфекційних або інфекційних захворювань.

Понеділок, 22 травня -- Профілактика цукрового діабету.

Більше 400 мільйонів людей живуть з діабетом по всьому світу та прогнозується, що поширеність продовжуватиме зростати. Це була сьома провідна причина смерті у 2016 році. Поширеність діабету в Україні збільшилася за останніх 10 років на половину. Інсулінозалежний діабет (І типу) складає 6,5% усіх випадків захворювання. Майже 3% первинної інвалідності дорослого населення в України є наслідком захворювання на діабет. Діабету ІІ типу, на який страждає більшість з цим діагнозом, у 80% можна запобігти.

Вівторок, 23 травня -- Щеплення як профілактика ряду інфекційних захворювань.

Здоров’я українців залишається найважливішим пріоритетом країни й дотримання Календаря профілактичних щеплень відіграє в цьому ключову роль. В умовах воєнного стану імунізація — чи не найбільш ефективний метод убезпечити себе та своїх дітей від тяжких інфекційних захворювань та їхніх наслідків.

Середа, 24 травня -- Психічне здоров’я.

Стрес і тривога є звичним явищем для багатьох людей, а особливо в умовах війни. Тому піклуватись про своє психічне здоров’я вкрай важливо. Експерти Центру громадського здоров’я проведуть тематичний вебінар для лікарів, які в умовах активних бойових дій несуть на собі величезну відповідальність та як фізичне, так і психологічне навантаження.

Четвер, 25 травня -- Профілактика серцево-судинних хвороб.

В Україні серцево-судинні захворювання є головною причиною смертності населення. За цим показником наша країна лишається одним зі світових лідерів. До того ж, українці втрачають помітно більше років здорового життя через серцево-судинні захворювання, аніж сусідні країни та США. Вплинути на зменшення тягаря серцево-судинних захворювання в Україні можна, якщо зменшити основні фактори ризику серед населення, що призводять до передчасної смерті, про які говоритимемо у четвер.

П’ятниця, 25 травня -- Профілактика онкологічних захворювань шкіри

Рак шкіри є одним із найбільш поширених онкологічних захворювань, і водночас йому порівняно легко запобігти. Достатньо виконувати кілька рекомендацій, про які поговоримо з експертами та лікарями.

 

Відділ комунікації, організаційної та  інформаційно-роз’яснювальної роботи  ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь