A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

11 травня 2023 року службою у справах дітей селищної ради проведено тематичну зустріч з опікунами, піклувальниками «Актуальні питання виховання дітей в сім’ях опікунів, піклувальників».

Дата: 11.05.2023 15:08
Кількість переглядів: 226

11 травня 2023 року службою у справах дітей селищної ради проведено тематичну зустріч з опікунами, піклувальниками «Актуальні питання виховання дітей в сім’ях опікунів, піклувальників».

На теренах Романівської селищної ради  в 28 сім’ях опікунів, піклувальників  виховується 44 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування,  11 дітей -  в родинах  опікунів, піклувальників,  які прибули на проживання з інших територій. З них: 5 дітей  мають статус внутрішньо - переміщених осіб.

Кожна дитина має право на сім’ю, на любов та піклування. І де ж, як не в сім’ї, дитина навчиться життєвого досвіду, відчує лагідне добре слово. Саме опікуни, піклувальники є законними представниками вище зазначеної категорії дітей і на них покладена відповідальність за їхню долю.

Для гармонійного розвитку дитини необхідно як повноцінне харчування, достатній і спокійний сон, відпочинок, так і можливість отримання певної інформації, інтелектуальна активність, задоволення естетичних потреб, прийняття дитини з боку сім’ї та однолітків, прагнення виразити себе та отримати визнання від оточуючих. Дітей   необхідно залучати  до гурткової роботи, забезпечити відвідування ними виставок, кінотеатрів, музеїв, вони повинні мати доступ до книжок, телебачення та Інтернету. Саме у сімейному оточенні формуються такі духовні  якості як доброта, чуйність, відповідальність, чи навпаки – бездуховність. При цьому особливої уваги набуває можливість отримати пораду від опікунів щодо поведінки в різних ситуаціях.

Тематичну зустріч відкрив заступник селищного голови Василь ХОДЮК, який подякував опікунам за виховання підопічних дітей та привітав їх з святковим  Днем матері,  який присвячений матерям та материнству. Побажав здоров’я, мирного неба.

Про стан утримання,виховання дітей в сім’ях опікунів,піклувальників, які проживають на території громади,  проінформувала начальник служби у справах дітей Валентина ДАНИЛЕВИЧ. Жанна ПАСЕНКО, завідувач сектору Романівського бюро правової допомоги Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіла про безоплатну правову допомогу. Про запобігання та протидію домашньому насильству доповіла  директор КУ «Територіальний центр соціального обслуговування         ( надання соціальних послуг) Романівської селищної ради» Тетяна АНТОНОВА. Наталія ОРЖЕХОВСЬКА,практичний психолог Романівського ліцею №1 познайомила  опікунів з психологічними та віковими особливостями розвитку підопічної дитини.

Розмова відбулася конструктивна, пізнавальна, у формі діалогу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь