A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

МВС ОТРИМАЛО ПОНАД 27 ТИСЯЧ ЗВЕРНЕНЬ ЩОДО ВСТУПУ ДО «ГВАРДІЇ НАСТУПУ»

Дата: 13.02.2023 16:02
Кількість переглядів: 33

Про це 12 лютого в ефірі Всеукраїнського телемарафону «Єдині новини» повідомила речниця Міністра внутрішніх справ Мар’яна Рева. Також вона розповіла про етапність добору та звернула увагу на зацікавленість і бажання із боку добровольців приєднатися до «Гвардії наступу».

«Головне на першому етапі добору — це вмотивованість. Ми визначаємо наскільки людина мотивована, готова, хоче вчитися, якщо не має військового досвіду й чи має основну мету — звільнення України від загарбників», — зазначила Мар’яна Рева.

Загалом зареєстровано понад 27 тисяч звернень щодо укомплектування бригад «Гвардії наступу». Більш як 12 тисяч із них — це консультації у ЦНАПах та за телефоном «гарячої лінії». Добровольці ж подали майже 15 тисяч заявок на вступ до штурмових бригад МВС.

Розповідаючи про подальші кроки добровольців, речниця очільника МВС акцентувала увагу на те, що в процесі долучення кандидату потрібно пройти певні етапи. Тобто якщо людина їх пройде, то долучиться до бригад.

«Перший крок — подача анкети, надалі подача документів у підрозділи, потім – військово-лікарські обстеження. До речі, наразі понад 800 осіб уже пройшли ВЛК. Подальші етапи — це тестування на знання законодавства, на логічне мислення, психологічне тестування. Обов’язковим етапом є відповідний рівень фізичної підготовки», — підкреслила Мар’яна Рева.

Втім, якщо людина бажає вступити до «Гвардії наступу», але отримала повістку, алгоритм дій значною мірою залежить від типу цієї повістки. З огляду на це, формуються відповідні документальні звернення від центрів комплектації, через які доброволець вступає до «Гвардії наступу».

«Формування восьми бригад має проводитися до 1 квітня, однак ми бачимо, що є зацікавленість із боку добровольців. Відтак можемо прогнозувати, що буде й подальше формування штурмових бригад», — резюмувала Мар’яна Рева.

Нагадуємо, що начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко відвідав ЦНАП у Житомирі, де проходить набір добровольців до «Гвардії Наступу». Відео дивіться ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь