Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Щодо необхідності виходу Української Православної Церкви з московського патріархату

Дата: 31.05.2022 11:01
Кількість переглядів: 811

Українці єдині у прагненнях захистити власну державу, в обороні, у силі волонтерів і у вірі. Ми всі молимось за наших відважних воїнів. І у своїх молитвах стаємо єдиною рушійною силою.

Нині доленосні часи для країни. Приймаємо рішення, від яких залежить майбутнє і якими прощаємось з загарбницьким пропагандистським минулим. Надважливі зміни відбуваються сьогодні і у релігійних спільнотах.

З 24 лютого після повномасштабного вторгнення росії, серйозні соціальні зміни стали неминучими, торкнулися вони і православного світу. Єдиною з українським народом хоче бути і церква. Українська православна церква, яка підпорядковувалась московському патріархату, нині відмежовується від ворожого покровительства, зважаючи на ризики, констатуючи злочини священнослужителів проти цілісності і незалежності України.

Ми усвідомлюємо, що загарбницька пропаганда проникала і у храми, і з вуст деяких проповідників лунали неприпустимі заклики, але зараз свідомі, патріотично-налаштовані настоятелі храмів УПЦ МП і висловлюють своє єднання з народом, відмовляючись від будь-яких зв'язків з росією, виходячи з підпорядкування москви.

З 25 лютого у 200 громадах, 15 областях України прихожани заявили про свій патріотизм виходом з московського патріархату. 6 парафій у Житомирській області одразу після звільнення окупованих територій прийняли такі важливі і доленосні рішення.

Релігійні громади прагнуть звільнитись від будь-якого впливу москви, аби бути єдиними у цій війні зі своїм народом. У 15 з 53 єпархій в Київській області, після звірств російських солдатів в Бучі, Гостомелі, Бородянці припинили поминати московського патріарха кирила, який підтримує дії путіна і його нелюдські загарбницькі тактики.

Відмова від проросійського впливу - це є шлях істинний для єпархій, які зі своїм народом у цій відчайдушній боротьбі, які максимум зусиль докладають для перемоги, які підтримують наших воїнів,

Ми маємо йти зі своїм народом визвольним шляхом, далеким від росії.

Противляться змінам і відвойовують свою відданість московському патріархату лише ті настоятелі, які сьогодні йдуть всупереч національній ідеї, хто не приховує своєї проросійської позиції. Вірю, що таких буде все менше, а православні єпархії відмежуються назавжди від московського впливу і стануть проукраїнською православною, спільнотою.

Прошу усіх вірян Романівської громади свідомо слідувати прикладу релігійного патріотизму. Рішення сесії селищної ради від 27 травня 2022 є першим кроком на цьому шляху. У наших храмах мають звучати молитви за Україну.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь