A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

До уваги жителів громади!

Дата: 26.05.2022 16:38
Кількість переглядів: 838

До уваги жителів громади!

 

     Інформуємо, що на території Романівської селищної ради в с.Камінь, знаходиться відділення  стаціонарного догляду для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Романівської селищної ради».

    У відділенні стаціонарного догляду цілодобово проживають громадяни похилого віку та особи з інвалідністю старші 18 років, які забезпечуються житловим приміщенням для проживання, комунальними послугами, предметами, матеріалами, м’яким, твердим інвентарем, постільною білизною, засобами особистої гігієни та раціональним, чотириразовим харчуванням відповідно до натуральних добових норм харчування в інтернатних установах.

    Послугою стаціонарного догляду можуть скористатися громадяни, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду та соціально – побутового обслуговування.

    До відділення на повне державне утримання приймаються:

особи з інвалідністю I групи;

громадяни похилого віку, особи з інвалідністю II-III груп середньомісячний сукупний дохід яких становить менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб;

   громадяни похилого віку, особи з інвалідністю II-III  груп середньомісячний сукупний дохід яких перевищує два прожиткових мінімуми, але не перевищує чотирьох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб влаштовуються до відділення на умовах диференційованої плати відповідно до законодавства;

  громадяни похилого віку, особи з інвалідністю II-III  груп середньомісячний  сукупний дохід яких перевищує чотири мінімуми такі особи влаштовуються  у відділення на платній основі.

  У разі отримання громадянами похилого віку та особами з інвалідністю соціальних послуг із установленням диференційованої плати або за умовами оплати послуг  пенсія або соціальна допомога виплачується їм у повному розмірі.

  До відділення можуть прийматися громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, у яких є особи, які повинні забезпечувати їм догляд і допомогу за договором довічного утримання, спадковим договором, за умови оплати послуг, тобто на платній основі.

   Документи, які необхідні  для прийняття у відділення стаціонарного догляду КУ «Територіальний центр»

- Особиста заява за встановленою формою.

- Копія паспорта та ідентифікаційного кода в 2-х примірниках.

- Фото 3х4  2 шт.

- Путівка з відділу соціального захисту населення.

- Виписка з місця проживання.

- Довідка про розмір пенсії  за останні 6 місяців (пенсійний фонд).

- Довідка про склад сімї, або зареєстрованих у житловому    приміщенні, будинку осіб.

- Витяг з реєстру правочинів, про відсутність укладеного договору                                                                                                                                                                                                                         довічного  утримування .

- Довідка про інвалідність (за наявності).

- Медична картка особи, що оформляється в стаціонарне відділення.

- Висновок ЛКК (потреба стороннього догляду).

- Довідка з санепідемстанції (за 3 дні до поселення).

- Довідка на COVID-19 .      

- Довідка про доходи (паї).

 Згідно ст..48 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» під час перебування пенсіонера на повному державному утриманні у відповідній установі йому виплачується 25 відсотків призначеної пенсії, 75 відсотків перераховуються на рахунок КУ «Територіальний центр» для поліпшення умов проживання .

     Громадяни, що проживають за межами адміністративно – територіальної одиниці, на яку поширюються   повноваження територіального центру та потребують за станом здоров’я  стороннього догляду та соціально – побутового обслуговування можуть прийматись у відділення стаціонарного догляду з оплатою компенсації утримання підопічного об’єднаною територіальною громадою з якої прибув підопічний у вигляді міжбюджетних трансфертів відповідно до статей 91, 101 Бюджетного кодексу України.

  Вартість проживання у відділенні стаціонарного догляду згідно затверджених тарифів становить 12632,91 грн. в місяць.

  За більш детальною інформацією звертатись по телефону 0983383047, директор КУ «Територіальний центр» Антонова Тетяна Миколаївна.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь