A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

До уваги власників житла, які прихистили внутрішньо переміщених осіб!!!

Дата: 24.05.2022 16:19
Кількість переглядів: 217

До уваги власників житла, які прихистили  внутрішньо переміщених осіб!!!

Нагадуємо, що власники житла, які прихистили внутрішньо переміщених осіб (ВПО), мають можливість поновити заяву про отримання компенсації витрат на комунальні послуги за травень-місяць (за умови, що ВПО проживали у даному житловому приміщенні  у травні).

Для цього необхідно звернутися в термін до 5 червня до Романівської селищної ради – каб. № 214 або у старостинський округ за місцем проживання та заповнити відповідну заяву.

Якщо заява пишеться в черговий раз, то копії документів повторно подавати не потрібно.

Звертаємо вашу увагу на те, що дещо змінилася форма заяви. В ній, наразі, не потрібно ставити підписи ВПО, однак треба вказати дату та номер довідки про взяття на облік ВПО.  а також номера телефонів ВПО.

Крім того, необхідно вказати чи належать ВПО до вразливих  груп населення, зокрема: особи з інвалідністю, особи старше шістдесяти років, одинокі матері, члени багатодітних сімей, члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України,  тощо  та надати копії відповідних підтверджуючих документів (за наявності).

Надалі таку заяву необхідно поновлювати щомісяця до 5 числа наступного місяця за звітним (до 5 червня – на відшкодування за травень, до 5 липня - на відшкодування за червень, і т.д.).

Також нагадуємо, що умовою компенсації має бути відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги (газ, електроенергія, водопостачання, водовідведення, вивезення твердих побутових відходів).

 

Для тих, хто вперше планує звернутися із заявою необхідно ознайомитися із нижченаведеною пам’яткою.

«Про компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб,

які перемістилися у період воєнного стану»

 

Кабінетом Міністрів України затверджено Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану (Постанова № 333 від 19.03.2022 року в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 р. № 490).

Таку компенсацію отримуватиме власник житлового приміщення, який тимчасово та безоплатно розмістив у ньому внутрішньо переміщених осіб.

Для отримання компенсації власник житлового приміщення має здійснити:

Крок 1. Після розміщення ВПО не пізніше наступного робочого дня повідомити Романівську селищну раду – каб. № 214 або старостинський округ за місцем проживання із заповненням відповідної заяви.

До заяви необхідно на кожну ВПО додати копії документів, що посвідчують особу:

- паспорт/свідоцтво про народження

- ідентифікаційний код.

У випадку вибуття ВПО, власник житлового приміщення зобов’язаний так само, не пізніше наступного робочого дня,  повідомити Романівську селищну раду – каб. № 214 або старостинський округ за місцем проживання із заповненням відповідної заяви.

Крок 2.

З 1 по 5 число наступного місяця після того, в якому були розміщені ВПО, подати заяву про отримання компенсації витрат. Для цього необхідно звернутися безпосередньо до селищної ради – каб. № 214 або у  старостинський округ за місцем проживання (бланк заяви надається).

До заяви необхідно додати копії таких документів:

Від власника житла:

- Паспорт, ідентифікаційний код

- Документ, що підтверджує право власності на житло (наприклад свідоцтво про право власності на житло, договір купівлі-продажу, витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, витяг з погосподарської книги тощо).

- Довідка з банку про розрахунковий рахунок власника житла, на який йому перераховуватиметься сума компенсації.

Від внутрішньо переміщених осіб (на кожну особу):

- Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

- Документи  (за наявності),    що   підтверджують   приналежність   до   вразливих   груп населення або їх соціальний статус: особи з інвалідністю, члени багатодітних сімей, члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України,  тощо.

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення ВПО, але не раніше дати взяття на облік внутрішньо переміщених осіб відповідним органом влади або через Портал «Дія».

Розмір компенсації встановлено на рівні 14,77 гривень на 1 людину за кожен день проживання.

Компенсація власнику житла за звітний місяць проводитиметься орієнтовно до кінця наступного місяця.

Важливо!!! Компенсація власнику житла за звітний місяць проводитиметься за умови відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги (газ, електроенергія, водопостачання, водовідведення, вивезення твердих побутових відходів) за попередній  місяць. Наприклад, компенсація за травень здійснюватиметься за умови відсутності заборгованості за квітень.

Надалі таку заяву необхідно поновлювати щомісяця до 5 числа наступного місяця за звітним (до 5 червня – на відшкодування за травень, до 5 липня - на відшкодування за червень, і т.д.).

Контактні телефони: ??

097-565-83-15 – Скакун Ірина Вікторівна

068-045-75-07 – Фещенко Віктор Григорович

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь