A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Розпочато роботу щодо проведення обстежень  дотримання вимог законодавства та здійснення профілактично – роз’яснювальної роботи серед суб’єктів підприємницької діяльності, що здійснюють господарську діяльність на території Романівської селищної ради.

Дата: 11.02.2022 14:39
Кількість переглядів: 277

Як уже повідомлялося, при Романівській селищній раді було створено робочу  групу зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати у межах, наданих чинних законодавством повноважень.

          Новостворена робоча група розпочала роботу щодо проведення обстежень  дотримання вимог законодавства та здійснення профілактично – роз’яснювальної роботи серед суб’єктів підприємницької діяльності, що здійснюють господарську діяльність на території Романівської селищної ради.

          Зокрема, 9 лютого 2022 року робоча група відвідала підприємства ФОП Куницький В.В., ФОП Кіндрук О.В., ФОП Іванюк О.Д

          Слід відмітити, що вказані підприємці з розумінням віднеслися до несподіваного візиту, надавши без зволікань членам робочої групи  документацію щодо штатної чисельності робітників, що працювали у зміні на момент візиту, та безперешкодно допустили до виробничих приміщень для проведення візуального порівняння із наданою документацією.

          Водночас не усі суб’єкти господарювання так відкрито і з розумінням співпрацюють із селищною радою, трапляються випадки дещо неадекватного відношення  їх власників ( керівників) до візитів робочої групи. Зокрема, на  іноземному підприємстві «Романівліс» (згідно  ЄДРПОУ директор Рашкаускас Аудрюс) не дозволили зайти на територію підприємства, лише надавши документи про чисельність працівників, внаслідок чого закрадається думка щодо можливого «тіньового» використання робочої сили та приховування зайнятості.

          10 лютого 2022 року робочою групою було відвідано виробничий підрозділ ТОВ «ВІВАД-09» ( згідно ЄДРПОУ засновник Ходак Ігор Євгенович) - одного з найпотужніших підприємств на території Романівської громади, що є водночас найбільшим роботодавцем та найбільшим поповнювачем місцевого бюджету. Робочій групі без зволікань було надано усю необхідну документацію  та дозволено доступ до приміщень підприємства.

          Доречно зауважити, що візит робочої групи підприємств не є перевірками для притягнення осіб до передбаченої законом відповідальності, оскільки її головною метою є лише сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати та поповнення бюджету громади.

          Хочеться побажати розуміння і співпраці усім підприємцям із органами місцевого самоврядування заради загального добробуту.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь