A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Звіт відділу культури, туризму, молоді та спорту Романівської селищної ради за 2021 рік

Дата: 24.01.2022 16:15
Кількість переглядів: 521

УКРАЇНА

Романівська селищна рада

Житомирського району, Житомирської області

Відділ культури, туризму, молоді та спорту

13001 смт Романів вул. С.Лялевича 2,  e.mail: ssms_romaniv@ukr.net

код ЄДРПОУ44087143

_24.01.2022р.  № _______                                           на № 1/д_      від   10.01.2021

 

                                                                                        Романівському селищному голові

 

Мережа галузі  культури   складається з  33 закладів (51 до реформування),  а саме:   24 закладів  клубного типу (з них: будинків культури - 2,  філій будинків культури - 12 , центрів культури і дозвілля з пунктом видачі книжок -10),  6 - бібліотек, 1 школа мистецтв та 2- музеї.  Діяльність  галузі культури в Романівському районі забезпечує 77 осіб.

            Усі клубні та бібліотечні заклади передані в оперативне управління (новоствореному) відділу культури, туризму, молоді та спорту. У зв’язку з цим утворено два базових будинки культури (Романівський та Биківський) та приєднано до них філіями клубні заклади територіальної громади. Районний методичний центр ліквідовано в квітні 2021 року, у зв’язку з цим, на базові заклади покладено методичні функції.

            Реформували і  бібліотечні заклади. Функції  методичного центру бібліотечних закладів поклали на КУ Романівської селищної ради «Романівська бібліотека для дорослих». У 2022 році планується утворити 1 публічну бібліотеку з філіями у селах: Романівка, Врублівка та селищі Биківка.

Ці кроки дали можливість покращити надання культурних послуг населенню та суттєво зменшити фінансове навантаження на бюджет громади.

За звітний період зміцнили матеріально-технічну базу 7 закладів культури громади на 220,0 тис.грн..

В клубних установах району функціонує  133 клубних формувань.

За підсумками проведення засідання обласної атестаційної комісії, підтверджено  звання  «народний»  п’яти  аматорським  колективам Романівського Будинку культури, та підтверджено звання «Зразковий» дитячому колективу, а також ще одному колективу присвоєно звання «народний».

Протягом звітного періоду  закладами культури організовано і проведено більше 30 офіційних заходів.

        Проводиться робота по розвитку туристичного напрямку. Розробляється стратегія туристично-логістичних маршрутів.

На організацію та проведення спортивно-масових заходів і забезпечення участі збірних команд громади в обласних та Всеукраїнських спортивних заходах у 2021 році  виділено  150 тис. грн.   

На території громади працює КУ «Романівська ДЮСШ» з відділеннями у смт Биківка, с. Романівка та с. Булдичів. В даному закладі займається 274 вихованця під керівництвом 9 тренерів-викладачів. Працюють секції футболу, волейболу, баскетболу, вільної та греко-римської боротьби, бадмінтону та універсального бою.

З метою енергозбереження та переходу на твердопаливне опалення розроблено  проект землеустрою щодо передачі земельної ділянки площею 0.3 га у комунальну власність Романівської селищної ради для будівництва котельні, яка буде обслуговувати адмінбудівлю КУ Романівської селищної ради «Дитячо-юнацька спортивна школа».

На території громади працює Романівське відділення з легкої атлетики Житомирської КДЮСШ обласної організації ВФСТ «Колос», де займається 26 дітей та Романівське відділення Житомирської СДЮСШОР з легкої атлетики, де займається 9 дітей.

Загальна кількість дітей, які займаються у відділеннях спортивних шкіл, становить 309 вихованців.

Протягом 2021 року проведено  29 спортивно-масових заходів та взято участь у 41 обласних та Всеукраїнських змаганнях.

Романівська громада представлена командами ФК «Зоря» смт Романів у Чемпіонаті області з футболу, ФК «Зоря-2» у Першості області з футболу серед команд другої ліги, командами U-16 та U-12 КУ  у розіграші ДЮФЛ Житомирської області у 20212022 році.

                Рішенням сесії Романівської селищної ради№277-8/21 від 27.04.2021 року, затверджено місцеву Комплексну програму розвитку фізичної культури та спорту на 2021 - 2024 роки.

                З метою стимулювання збільшення кількості призерів офіційних  спортивних змагань Всеукраїнського та міжнародного рівнів передбачена винагорода для спортсменів та їх тренерів.

Залишаються проблемними, у зв’язку з недостатнім фінансуванням,  питання продовження будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу «Плавальний басейн» та реконструкція майданчика для великого тенісу.

За звітний період проведено ряд заходів для систематизації роботи з утворення молодіжного середовища. Зокрема, 26 жовтня утворена «Молодіжна рада».

Розробляється програма «Молодь Романівщини». Основним завданням залишається утворення на базі Романівського Будинку культури скаутського молодіжного осередку «Пласт» та на перспективу Молодіжного центру.

 

 

В.о. начальника відділу                                                                                       Л.Ковальчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь