A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Звіт відділу соціального захисту населення Романівської селищної ради надає звіт про пророблену роботу відділу за 2021 рік.

Дата: 24.01.2022 14:42
Кількість переглядів: 921

Україна

РОМАНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

  • СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ РОМАНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

13001 смт. Романів, вул. C.Лялевича, 2, e-mail: viddilszromaniv@ukr.net, код ЄДРПОУ 44141870

                                                            

Від              .2022                                                                                                                                                                                                                                                          

Відділ соціального захисту населення Романівської селищної ради надає звіт про пророблену роботу відділу за 2021 рік.

Основними завданнями відділу соціального захисту населення Романівської селищної ради є забезпечення реалізації державної соціальної політики на території Романівської селищної ради у сфері соціального захисту населення.

Штатна чисельність працівників відділу 4 чол. У відділі соціального захисту населення Романівської селищної ради працює 4 спеціалісти (начальник відділу, 2 головних спеціаліста, провідний спеціаліст).

          Незважаючи на те, що держава докладає зусиль по соціальному захисту осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують допомоги, залишається ще ряд проблем, які потребують розв’язання на місцевому рівні, в тому числі і за рахунок коштів місцевого бюджету.

          Відділом соціального захисту населення Романівської селищної ради розроблено Програми соціального захисту населення для підтримки малозабезпечених мешканців громади, людей похилого віку, ветеранів,осіб з інвалідністю, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції, громадян окремих пільгових категорій та внутрішньо переміщених осіб,зокрема:

- Комплексну програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та членів їхніх сімей на 2021-2023 роки.

Метою Програми є підвищення рівня соціального захисту учасників АТО/ООС, членів їхніх сімей та родин, у разі загибелі їх членів сім’ї під час проведення АТО/ООС, підтримання їх належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями та іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників АТО/ООС та членів їх родин, створення у суспільстві атмосфери співчуття, підтримки та поважного ставлення до даної категорії громадян.

Для виконання Програми передбачено обсяги  фінансування та виділено кошти на надання  одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО/ООС та членам сімей загиблих учасників  АТО/ООС у 2021 році в сумі 50,00 тис. грн. за рахунок коштів  бюджету селищної ради, використано коштів  в сумі  35,5  тис. грн.

- Комплексну програму соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів, учасників і ветеранів визвольних змагань (ОУН-УПА) та незахищених верств населення Романівської селищної ради на 2021-2023 роки.

Метою Програми є підвищення соціального захисту людей з інвалідністю, подальше формування комплексної системи реабілітації та інтеграції осіб з інвалідністю, повернення до професійної та громадської діяльності людей з інвалідністю, виробами медичного призначення, технічними та іншими засобами реабілітації, безперешкодного їх доступу до будинків і приміщень органів виконавчої влади, об’єктів соціального та громадського призначень, транспортної інфраструктури тощо.

Для виконання Програми передбачено обсяги  фінансування та виділено кошти для надання  соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку,особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги

у 2021 році в сумі 520,00 тис. грн. за рахунок коштів  бюджету селищної ради, використано коштів  в сумі 498,1 тис. грн.;

          -для надання пільг населенню,  особам з інвалідністю по зору І та ІІ групи в розмірі 50% з оплати житлово-комунальних послуг та твердого палива (крім ветеранів війни і праці, військової служби, органів внутрішніх справ та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) на оплату житлово-комунальних послуг передбачено обсяги  фінансування та виділено кошти у 2021 році в сумі 85,00 тис. грн. за рахунок коштів  бюджету селищної ради, використано коштів  в сумі 34,9 тис. грн.;

- для надання одноразової грошової допомоги громадянам, які потрапили у скрутні життєві обставини та особам з інвалідністю передбачено обсяги  фінансування та виділено кошти у 2021 році в сумі 300,00 тис. грн. за рахунок коштів  бюджету селищної ради, використано коштів  в сумі   211,6  тис. грн.;

Утворено склад комісії та Положення про  комісію з питань надання матеріальної  грошової допомоги Романівської селищної ради.

    За наданням матеріальної грошової допомоги надійшло 192 звернень від жителів, які проживають на території  селищної ради.

Підготовлено 11 проєктів розпоряджень «Про надання матеріальної допомоги громадянам територіальної громади»,  «Про надання матеріальної допомоги учасника АТО/ООС» - 8 та  «Про часткове відшкодування коштів за лікування учасників АТО/ООС» -2.

 

- Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян залізничним та автомобільним транспортом на  маршрутах загального користування на 2021 рік.

          Метою Програми є забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян Романівської територіальної громади на пільговий проїзд залізничним та автомобільним транспортом на  маршрутах загального користування та відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян перевізникам, які здійснюють перевезення на приміських маршрутах залізничним та автомобільним транспортом загального користування за рахунок коштів Романівської територіальної громади.

Для виконання Програми передбачено обсяги  фінансування та виділено кошти на компенсаційні виплати на пільговий  проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян у 2021 році в сумі 48,00 тис. грн. за рахунок коштів  бюджету селищної ради та використано коштів  в сумі 48,00 тис. грн.;

 

- на компенсаційні виплати за пільговий  проїзд окремих категорій громадян залізничним транспортом у 2021 році в сумі 13,00 тис. грн. за рахунок коштів  бюджету селищної ради та використано коштів  в сумі 13,00 тис. грн.

 

- Програму відшкодування витрат для забезпечення пільгами окремих категорій населення з послуг зв’язку на 2021-2023 роки.

Головною метою Програми є реалізація державної політики в галузі соціального  захисту населення окремих категорій населення Романівської селищної ради шляхом фінансового забезпечення  витрат пов’язаних з наданням послуг з встановлення телефону по пільговій  вартості  та знижка на абонентську плату за користування телефоном.

Для виконання Програми передбачено обсяги  фінансування та виділено кошти на надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв’язку у 2021 році в сумі 33,00 тис. грн. за рахунок коштів  бюджету селищної ради, використано коштів  в сумі  7,5 тис. грн.

 

- Комплексну програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2021-2023 роки.

Комплексна програма відпочинку та оздоровлення дітей на 2021-2023 роки (далі - Програма) спрямована на реалізацію одного із найважливіших стратегічних завдань нашої держави в забезпеченні соціального захисту дитинства - реалізацію права дитини на оздоровлення та на відпочинок.

Метою виконання Програми є забезпечення повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей, створення належних умов для освітньої, культурно-виховної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи, якісного медичного обслуговування й харчування, забезпечення державних гарантій щодо доступності та якості відповідних послуг.

Програма розрахована на 2021-2023 роки і фінансується за рахунок коштів бюджету Романівської селищної територіальної громади.

У відділі соціального захисту населення селищної ради проводиться прийом заяв від батьків дітей пільгових категорій для оздоровлення та відпочинку. Сформовано електронний банк даних дітей пільгових категорій, який постійно поновлюється.

Для виконання Програми передбачено обсяги  фінансування та виділено кошти на оздоровлення та відпочинок дітей у 2021 році в сумі 55,00 тис. грн. за рахунок коштів  бюджету селищної ради, використано коштів  в сумі  54,6         тис. грн.

Протягом 2021 року оздоровлено  21 дитину пільгових категорій за рахунок коштів державного бюджету  та  бюджету селищної ради.

 

За рахунок коштів  бюджету селищної ради оздоровилось та відпочило 7 дітей пільгової категорії, за рахунок коштів державного бюджету 14 дітей.

Діти відпочивали та оздоровлювались в таких таборах:

1.«Лісова казка», с.Кам’яний Брід,Баранівський район.- 7 дітей,

2.Артек «Прикарпаття» - 2 дитини.

3.Табір «Соколята»- 3 дитини,

4.ДПУ «МДЦ «Артек», с.Пуща-Водиця,Київська обл.-4 дитини

5.УДЦ «Молода гвардія»,м. Одеса.- 5 дітей

 

- Програма соціальної підтримки громадян Романівської селищної територіальної громади, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2021 рік.

Метою Програми є надання матеріальної та соціальної підтримки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в межах бюджетних асигнувань.

На пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи було передбачено обсяги  фінансування та виділено

кошти з обласного бюджету в сумі 6,1 тис.грн.

Утворено склад конкурсної комісії та Положення  про конкурсну комісію по визначенню розміщених на території аптечних установ Романівської селищної рад, які будуть надавати  відповідні пільги громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Романівської селищної ради.

Укладено договір з аптечною установою щодо використання коштів на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.Кошти використані в повному обсязі.

  • Програма запобігання, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми на 2021-2022 роки

Метою Програми є:

  • запобігання та протидія домашньому насильству та/ або насильству за ознакою статі;
  • створення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/ або насильства за ознакою статі;

     - запобігання та протидія торгівлі людьми, зокрема шляхом підвищення ефективності виявлення осіб, які вчиняють такі злочини або сприяють їх вчиненню, а також захист прав осіб, постраждалих від торгівлі людьми, особливо дітей, та надання їм допомоги.

     Утворено мобільну бригаду при притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Утворено склад кородинаційної ради та Положення про координаційну раду з питань сімейної  політики, гендерної рівності, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 №389 «Порядок і умови надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі» до Міністерства соціальної політики України направлено пакет документів щодо надання субвенції з державного бюджету на створення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

          Розпорядженням  Кабінету Міністрів України  від 30.06.2021 №696-р «Про затвердження розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у 2021 році» Романівській селищній раді виділено дану субвенцію у сумі 4376,09 тис. грн.

Проведено реконструкцію частини нежитлової будівлі під притулок для осіб, які постраждали від  домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, згідно актів виконаних робіт використано коштів в сумі 2 527,3 тис. грн.

Придбано автомобіль Volkwswagen T6.1 Kombi CITI LIHI EU5  вартістю 1 289,6 тис. грн.

На предмети, матеріали, обладнання та інвентар використано коштів в сумі 227,8 тис.грн.

          Всього використано кошти в сумі 4044,700 тис. грн., залишок невикористаних коштів, які утворилися в зв’язку з економією за результатами закупівель в сумі 331,40 тис. грн. планується використати у 2022 році.

Програмами визначено низку заходів щодо поліпшення та підтримки найбільш незахищених верств населення, а саме тієї категорії громадян, які за віком чи за станом здоров’я, або у зв’язку з ситуацією, що склалася на ринку праці, перебувають у скрутному становищі.

Протягом 2021 року до відділу надійшло 712 вхідних документів. Всі документи опрацьовано та надано вчасно відповіді.

Прийнято документи від жителів громади на:

  • призначення соціальних допомог та житлових субсидій – 501 звернення;
  • на відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю – 9 осіб;
  • влаштування до інтернатних закладів – 2 особи;
  • забезпечення технічними засобами реабілітації – 13 осіб;
  • реабілітація дітей з інвалідністю – 3 особи;
  • опрацьовано документи на допомогу догляд вдома – 22 особи;
  • прийнято 22 рішення про надання / відмову в наданні соціальних послуг;
  • видано 6 направлень  для влаштування у відділення стаціонарного догляду КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Романівської селищної ради (с.Камінь);
  • видано 1 направлення до соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Створено банк даних багатодітних сімей та проводиться постійно робота по його наповненню.На даний час введено в банк даних  296 багатодітних сімей, в яких виховується 1025 дітей.

Створено банк даних громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, внутрішньо переміщених осіб, осіб з інвалідністю І та ІІ групи по зору.

          Опрацьовано списки пільгової категорії громадян, 167 осіб та подано до відділу №7 управління соціального захисту населення Житомирської райдержадміністрації для подальшого опрацювання та проведення виплати готівки на придбання твердого, пічного,побутового палива та скрапленого газу.

Утворено комісію з визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно – ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа та затверджено Положення про вищезазначену комісію (рішення виконавчого комітету № 156 від 15 липня 2021 року).

          Протягом 2021 року було проведено обстеження малозабезпечених громадян та складено 362 акти обстеження матеріально – побутових умов сімей, які зверталися за призначенням житлових субсидій та державних соціальних допомог.

Протягом 2021 року зареєстровано 45 повідомлень в журналі обліку осіб, які здійснили домашнє насильство.

Проведено відповідну роботу щодо  відкриття рахунків в банківських установах щодо здійснення компенсаційних виплат фізичним особам, які надають соціальні послуги.

З березня місяця по листопад місяць 2021 року обов’язки фахівця із соціальної роботи було покладено на провідного спеціаліста відділу для здійснення заходів відповідного напрямку роботи. Було здійснено 25 виїздів в сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах та складено відповідні акти оцінки потреб сім’ї – особи.

2 сім’ї СЖО, 4 прийомні сім’ї та 1 будинок сімейного типу було взято під соціальний супровід.

Відділом було проведено інформаційно- роз’яснювальну роботу щодо умов та прийняття участі в обласному конкурсі-огляді молодих сімей в відповідних номінаціях. Романівську територіальну громаду в обласному конкурсі-огляді молодих сімей в номінації «Молода сім’я в бізнесі» представляла  родина Григор’євих, яка проживає в смт.Романів.

29 грудня 2021 року в обласній державній адміністрації відбувся обласний конкурс-огляд молодих сімей. Директор департаменту соціального захисту населеня Житомирської обласної державної адміністрації Олена Грищук вручила подяку та подарунки переможцю обласного конкурсу-огляду молодих сімей в номінації «Молода сім’я в бізнесі» родині Григор’євих із селища Романів.

          Проводиться інформаційно- роз’яснювальна робота серед жителів громади з питань соціального захисту населення.

 

Начальник відділу                                                                 Валентина  МЕЛЬНИК                                                                                   

 

Валентина МЕЛЬНИК

0989103936


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь