A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Генеральний план та план зонування території смт. Романів схвалений.

Дата: 01.12.2021 16:33
Кількість переглядів: 418

              ПРОТОКОЛ

громадського обговорення (слухань) щодо врахування громадських інтересів при розробленні Звіту про стратегічну екологічну оцінку генерального плану та плану зонування території смт. Романів Житомирської області  та повторного розгляду  містобудівної документації  « Генеральний план та план зонування території смт. Романів Житомирської області».

 «30» листопада 2021                                                                         смт. Романів

Громадське обговорення (слухання) розпочались о 10-00 годині у великому залі засідань адміністративного приміщення Романівської районної ради за адресою: смт. Романів Романівського району Житомирської області, вул.          С. Лялевича, 2.

Для участі у громадському обговоренні (слуханнях) зареєструвались 14 осіб, всього присутніх 17 осіб.

Присутні представники ДП « УкрДАГП» (ДП ПОДІЛЛЯГЕОДЕЗКАРТОГРАФІЯ») м. Вінниця:  в.о. нач. відділу Король Ольга Олександрівна, ГАП Самойленко Сергій Вікторович , Інженер з техногенно - екологічної безпеки Васільєва  Інна Вікторівна.

Вступне слово:  Голова  селищної ради Савченко В.В, який запропонував відкрити захід – громадське обговорення  Генерального плану  та плану зонування смт.  Романів та Звіту СЕО.

Також запропоновано наступний порядок денний:

1.Доповідь.Обговорення проекту плану зонування.  Доповідає представник ДП «Укр ДАГП» ГАП Самойленко Сергій Вікторович – 15хв.

2.Доповідь. Про необхідність повторного обговорення проекту Генерального плану та плану зонування території смт. Романів. Доповідає представник ДП «Укр ДАГП»: Король  Ольга Олександрівна  - 25 хв.

2. Доповідь автора звіту про СЕО смт. Романів Васільєвої Інни Вікторівни –  щодо наявних проблем у плануванні території населеного пункту та шляхів їх вирішення.

3.Внесення пропозицій.

На запитання до 5 хв. на відповідь до 5 хв.

4.Голосування.

Закінчення заходу до 11-15 год.

Запропоновано обрати:

Головуючого громадського обговорення (слухань): Петровського Леоніда Францовича.

Лічильну комісію: Фещенко В.Г., Мошонець В.Ф., Ліщук Н.М.

  1. Виступила Скакун Ірина Вікторівна, головний архітектор району, яка повідомила про те, що відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» за відсутності містобудівної документації будь-які дії в сфері містобудування та земельних відносин – забороняються. Відповідно до ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України “Про основи містобудування” та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №555 від 25 травня 2011 р. ми проводимо громадське обговорення (слухання) проекту містобудівної документації – Генеральний план смт. Романів. Містобудівна документація виконана на професійному рівні, відповідає вимогам містобудівного законодавства, державних будівельних норм ДБН Б. 2. 2-12:19 «Планування та забудова територій», ДБН Б.1.1-15-2012 «Склад та зміст генерального плану населеного пункту», Земельного Кодексу України, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та іншим нормативно правовим актам місцевого та загальнодержавного значення.

 

1. Слово для доповіді надається представнику розробника ДП «Укр ДАГП» ГАП Самойленко Сергію Вікторовичу про обговорення проекту плану зонування – як основного містобудівного документу для громади.

2. Слово для доповіді надається представнику розробника ДП «Укр ДАГП» Король Ользі  Олександрівні.

Доповідач зазначила, що проект Генерального плану смт. Романів  попередньо був обговорений на  громадських слуханнях  17  грудня 2020 р. У звязку зі змінами деяких проектних рішень та існуючої ситуації,  до  проекту генерального плану та плану зонування були внесені виправлення, які і запропоновані для обговорення.  Це зміна меж  населеного пункту, виділення іншої ділянки для розташування проектного кладовища,  врахування цільового призначення деяких територій приватної власності.

 Генеральний план передбачає розвиток селища, яке має значний ресурсний та природний потенціал, інтенсивне використання територій в межах селища, реорганізацію та ущільнення комунальної зони, збереження та відтворення природного комплексу.

Основними задачами планувальної організації території селища є:

- впорядкування функціонально-планувальної організації території;

- формування зручних комунікаційних та планувальних зв’язків, що поліпшують структуру селища, а також транспортну доступність до його структурних елементів.

На основі проведення комплексного містобудівного аналізу, проектом пропонується перспективний розвиток населеного пункту з виділенням таких функціональних зон: житлова, громадська (з установами обслуговування), зелені насадження загального користування, рекреаційна, комунальна.

Житлова зона складається з існуючих і перспективних житлових територій, що історично склалися, має хаотичну неупорядковану структуру.

Поява нових ділянок житлового будівництва, розвиток магістрально – вуличної мережі та підвищення пропускної спроможності магістральних вулиць сприятиме розвитку та покращенню роботи пасажирського транспорту.

Запитання: Про приєднання сіл Корчівка, Ясногород, Велика Козара до Романова.

Відповідь: Наразі питання мало вивчене. Пропонується до вирішення під час розроблення комплексного плану просторового розвитку території громади.

Запитання: Чи передбачена проектом об’їзна дорога по селищу?

Відповідь: Не передбачена, але можна внести таку поправку.

2. Доповідь автора звіту про СЕО смт. Романів Васільєвої І. В. –  щодо наявних проблем у плануванні території населеного пункту та шляхів їх вирішення.

Зазначалися актуальні проблеми вдосконалення санітарного очищення  населеного пункту, винесення з центральної частини селища шкідливих виробництв,  перенесення місця розташування діючого сміттєзвалища.

3. Виступила Скакун І.В., яка роз’яснила присутнім вимоги ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 555 від 25 травня 2011р зазначивши, що запитання, пропозиції та зауваження мають бути обґрунтовані в межах відповідних законодавчих та нормативно – правових актів (тобто по суті сьогоднішнього зібрання). Запитання, пропозиції та зауваження не по суті не розглядаються. Одночасно звернула увагу присутніх що пропозиції до проекту містобудівної документації мають право подавати:

- повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;

- юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;

- власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розроблено проект містобудівної документації, та на суміжних з нею територіях;

- представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію;

- депутати селищної ради.

За відведений для громадських обговорень період часу до Романівської селищної ради надійшло одне письмове звернення настоятеля Свято-Успенського храму смт.Романів з парафіянами про пропозицію передбачення розміщення об’єкта будівництва «Недільна школа в честь преподобного Нестора Літописця» по вул. Шевченка, 36.

Надійшли пропозиції від учасників громадських слухань, які сьогодні зареєструвались:

  • Врахувати розміщення пляжних зон у місцях відпочинку на р. Виспа
  • Врахувати розміщення на території лісопарку, берегової лінії р. Виспа та острова на р. Виспа об’єкта «Садиба Ілінських» як майбутньої ново-виявленої історично-культурної пам’ятки.
  • Врахувати, що об’їздна дорога має проходити від вул. Жовтневої (території бувшого склозаводу) до вул. Житомирської через урочище Лебеді  та  від вул. Міжгірної до вул. С. Лялевича через дорогу «Сталінку» (Ленінград-Одеса)
  • Передбачити розміщення малих очисних споруд «Біотал» біля КНС по вул. Заводській.

Враховуючи, що інші пропозиції відсутні, запропоновано схвалити проект Генерального плану селища Романів, розробленого ДП «УкрДАГП» м. Вінниця.

Голосували:

За – 14

Проти - 0

Утримались – 0

Петровський Л.Ф. зазначив, що порядок денний нашого громадського обговорення (слухань) Звіту про стратегічну екологічну оцінку проекту Генерального плану та плану зонування території смт. Романів згідно регламенту вичерпано. Вважаю ми попрацювали плідно. Отже, можна зазначити, що громадське обговорення (слухання) містобудівної документації – Генеральний план та план зонування території   смт. Романів та Звіту про стратегічну екологічну оцінку Генерального плану відбулося.

Генеральний план та план зонування території смт. Романів схвалений.

 

Головуючий громадського

обговорення (слухань)                                                     Леонід ПЕТРОВСЬКИЙ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь