A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Про стан виховання та утримання дітей у сім’ї жительки с.Корчівка Карапетян Діани Левонівни - Карапетяна Станіслава Вячеславовича, Карапетяна Іллі Левоновича, Карапетяна Владислава Вячеславовича, Мартинюка Максима Петровича та дитини першого ро

Дата: 25.11.2021 14:45
Кількість переглядів: 361

Фото без опису

РОМАНІВСЬКА СЕЛИЩНА  РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ № 266

 

 

Від     24         листопада  2021 року                                                    смт.Романів

 

 

Про стан виховання та утримання дітей у

сім’ї жительки с.Корчівка Карапетян Діани

Левонівни - Карапетяна Станіслава

Вячеславовича, Карапетяна Іллі Левоновича,

Карапетяна Владислава Вячеславовича,

Мартинюка Максима Петровича та дитини

першого року життя 21.08.21 р.н.

 

 

Карапетян Діана Левонівна проживає в с. Корчівка, вул.Польова,17, має співмешканця Андрієвського Вячеслава Вікторовича та малолітніх дітей: Карапетяна Станіслава Вячеславовича, 08.09.2012 р.н., Карапетяна Іллі Левоновича, 19.08.2016 р.н., Карапетяна Владислава Вячеславовича, 12.10.2019 р.н., Мартинюка Максима Петровича, 14.08.2014 р.н. та дитину першого року життя 21.08.2021 р.н.

Діти з даної сім’ї з 01.03.2021 року перебувають на обліку служби у справах дітей селищної ради, як такі, що проживають у сім’ї, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

         Питання щодо стану виховання та утримання дітей у сім’ї Карапетян Д.Л. слухалось на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини 12.05.2021 року та 23.11.2021 року, де її було попереджено про відповідальність за неналежне утримання та виховання дітей, зобов’язано підтримувати лад в житловому будинку, вести здоровий спосіб життя, дбати про здоров’я та безпеку дітей, оформити соціальні виплати, вона неодноразово була попереджена про  позбавлення батьківських прав  у разі невиконання зобов’язань.

Протягом 2021 року службою систематично спільно з фахівцем соціальної роботи, інспектором ювенальної превенції Житомирського РУП здійснювались відвідування даної сім’ї, в ході яких з матір’ю неодноразово проводилась роз’яснювальна робота щодо належного догляду, виховання, утримання  дітей, її  було попереджено про можливе позбавлення батьківських прав відносно дітей. За період лютого-листопада 2021 року здійснено 9 виїздів у сім’ю Карапетян Д.Л. (17.02.2021, 04.03.2021 р., 05.04.2021 р, 12.05.2021р., 16.08.2021 р., 02.08.2021 р., 09.09.2021 р., 22.09.2021 року, 15.11.2021 року.) Зокрема, в ході останнього виїзду 15.11.2021 року виявлено антисанітарні умови у будинку – важкий запах, брудно, немитий посуд, всюди розкидані предмети побуту, сміття, продукти харчування наявні в малій кількості, місця для    сну    та    відпочинку    дітей    знаходились    в неналежному стані. Матір зобов’язано протягом доби навести лад у житловому приміщенні. Повторне обстеження 16.11.2021 року показало, що Карапетян Д.Л. навела мінімальний лад у будинку, проте вищевказані обставини свідчать про злісне невиконання матір’ю своїх обов’язків.

Крім того, 21.08.2021 року Карапетян Д.Л. народила дитину (хлопчика), що підтверджується довідкою КНП «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради. Проте, не дивлячись на неодноразові роз’яснення, нагадування та надану практичну допомогу щодо збору необхідних документів, станом на 20.11.2021 року мати не зареєструвала дитину у Романівському відділі державної реєстрації актів цивільного стану, у зв’язку із  відсутністю паспорта, в результаті чого не оформлено виплати, встановленні законодавством при народженні дитини, дитину не зареєстровано у сімейного лікаря. 01.11.2021 року службою ініційовано притягнення матері до відповідальності за ст. 184 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», у зв’язку із невиконанням належним чином батьківських обов’язків перед відділенням поліції №5 Житомирського РУП.

         Згідно інформації попереднього сімейного лікаря Волощук Д.В. Діана Левонівна медичні рекомендації  щодо дитини першого року життя протягом двох місяців не виконувала, проте під час огляду 20.10.2021 року у чергового лікаря стан новонародженої дитини був задовільний. Декларацію з лікарем не заключено через відсутність свідоцтва про народження у дитини та паспорта у матері.

         Згідно характеристики старости округу мати характеризується з негативної сторони, як така, що не належним чином займається вихованням дітей.  

         За інформацією відділення поліції №5 Житомирського РУП  Карапетян Д.Л. притягувалась до адміністративної відповідальності за ст. 175-1, ч. 1    ст. 178, ч.1 ст.184, КУпАП (не належне виконання батьківських обов’язків, розпивання спиртних напоїв та куріння тютюнових виробів у заборонених місцях).

Керуючись  ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,   відповідно ст. 150 Сімейного кодексу України, ст. 13,14 Закону України «Про охорону дитинства», виконавчий комітет Романівської  селищної ради

ВИРІШИВ:

1.Попередити громадянку Карапетян Діану Левонівну, жительку с.Корчівка про те, що вразі невиконання  нею батьківських обов’язків по вихованню та утриманню дітей, її буде позбавлено батьківських прав.

          2.Службі у справах дітей  (Данилевич В.І.) посилити контроль за станом виконання батьківських обов’язків Карапетян Діаною Левонівною  відносно дітей: Карапетяна Станіслава Вячеславовича, Карапетяна Іллі Левоновича, Карапетяна Владислава Вячеславовича, Мартинюка Максима Петровича та дитини першого року життя 21.08.21 р.н.

         3.Старості Врублівського старостинського округу (Якимчук Т.В.) забезпечити постійний та систематичний контроль за станом утримання дітей в сім’ї  Карапетян Д.Л.

4.Відділу соціального захисту населення селищної ради (Мельник В.С.)  надати Карапетян Д.В. комплекс соціальних послуг щодо належного виконання батьківських обов’язків,  в тому числі щодо отримання паспорта, реєстрації дитини першого року життя 21.08.21 р.н., оформлення  соціальних  виплат, наведення та підтримання ладу у житловому будинку.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника селищного голови Володимира РИБАКА.

 

 

    

 

 

 

 

Селищний голова                                                   Володимир  САВЧЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь