A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Звіт про базове відстеження результативності регуляторного акту – проєкту рішення Романівської селищної ради «Про встановлення місцевих податків та зборів"

Дата: 04.06.2021 11:46
Кількість переглядів: 323

ЗВІТ

про базове відстеження результативності регуляторного акту – проєкту рішення Романівської селищної ради «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Романівської селищної територіальної громади»

 

  1. Назва регуляторного акту, результативність якого відстежується:

«Проєкт рішення Романівської селищної ради «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Романівської селищної територіальної громади».

  1. Виконавець заходів з відстеження: фінансове управління Романівської селищної ради.
  2. Цілі прийняття акту: -встановлення місцевих податків і зборів на території Романівської селищної ради, що мають справлятися на території громади, в межах, визначених Податковим кодексом України;
  • своєчасне наповнення бюджету селищної ради для вирішення проблем громади;
  • відкритість процедури та прозорість дій органу місцевого самоврядування при вирішенні питань щодо сплати місцевих податків;
  • приведення рішень селищної ради у відповідність до норм та вимог Податкового кодексу України;
  • здійснення планування та прогнозування надходжень від місцевих податків та зборів при формуванні бюджету;
  • дотримання вимог законодавства, зокрема норм Податкового Кодексу України;
  • оптимізація місцевих податків та зборів в селищній раді, що дозволить усунути існуючі недоліки та проблеми з цього питання, збалансувати інтереси суб’єктів господарської діяльності, населення, органів влади.
  1. Строк виконання заходів з відстеження: з 04 червня 2021 року до 04 липня 2021 року.
  2. Тип відстеження: базове.
  3. Методи одержання результатів відстеження: аналіз та прогноз показників щодо надходжень до бюджету селищної ради від сплати місцевих податків і зборів на території Романівської селищної ради.
  4. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність регуляторного акту, а також спосіб отримання даних: результативність відстежувалася шляхом аналізу прогнозних надходжень до бюджету селищної ради від сплати місцевих податків і зборів на території Романівської громади.
  5. Кількісні та якісні значення показників результативності дії регуляторного акту.

Щодо надходжень до бюджету селищної ради:

У 2020 році надходження від сплати місцевих податків і зборів склали 17083,4 тис. грн., що складає 27,3% від усіх надходжень до бюджету громади, що сплачуються згідно з Податковим кодексом України, в тому числі згідно діючих ставок місцевих податків та зборів: податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 772,0 тис. грн.; плати за землю ( без врахування орендної плати за землю) надійшло в сумі 1837,4 тис. грн.; єдиного податку від фізичних осіб підприємців (І та II групи) сплачено орієнтовно 3810,7 тис. грн. Разом 6420,1 тис. грн.

Очікуваний обсяг надходжень на 2022 рік від сплати місцевих податків зборів, ставки яких будуть затверджені даним рішенням, прогнозується: податок на нерухоме майно, відмінний від земельної ділянки – 772,0 тис. грн.; плати за землю – 1900,0 тис. грн., єдиного податку від фізичних осіб -підприємців (І та II групи) очікується до сплати в сумі 4300 тис. грн. Разом 6972,0 тис. грн.

Проєкт рішення селищної ради поширюється на суб’єктів господарювання, які сплачують місцеві податки і збори на території Романівської громади.

По податку на нерухоме майно обліковується 636 об’єктів оподаткування, по земельному податку – 12624 об’єкта оподаткування, по єдиному податку з фізичних осіб підприємців (станом на 01 січня 2021 року): 1 група – 65 платників, 2 група – 345 платників.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання з основних положень акту.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання, пов’язаних з регулюванням, є достатньо високим. Проєкт рішення селищної ради оприлюднено на офіційному сайті Романівської селищної ради (https://romanivska-gromada.gov.ua).

  1. Оцінка результатів реалізації регуляторного акту та ступені досягнення визначених цілей.

За результатами аналізу надходжень від сплати місцевих податків зборів, ставки яких будуть затверджені даним рішенням, можна зробити висновок, що загалом спостерігається збільшення обсягів надходжень коштів до бюджету селищної ради.

Дія регуляторного акту – рішення Романівської селищної ради «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Романівської селищної територіальної громади» сприятиме підвищенню податкової дисципліни, створенню стабільного прогнозованого клімату для здійснення підприємницької діяльності, забезпечить досягнення встановлених цілей та відповідне наповнення селищного бюджету, що забезпечить фінансову основу самостійності органу місцевого самоврядування.

Висновок: Аналіз звіту регуляторного акту свідчить про те, що даний проєкт рішення Романівської селищної ради «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Романівської громади» є актуальним для забезпечення надходження коштів до бюджету Романівської селищної ради з метою направлення їх на утримання закладів медицини, освіти, культури, поточні ремонти доріг, благоустрій, а також на співфінансування інвестиційних проектів для громади, які можуть бути профінансовані як з державного чи обласного бюджетів, так і іншими фондами.

 

 

Селищний голова                                         Володимир САВЧЕНКО


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь