A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Про підсумки роботи із зверненнями громадян за 9 місяців 2021 року                                                                       у виконавчому комітеті селищної ради

Дата: 12.10.2021 16:13
Кількість переглядів: 311

 проєкт

 

Україна

Романівська селищна рада

Романівського району   Житомирської області

Р І Ш Е Н Н Я №

засідання виконавчого комітету

 

                                                                     від 28 жовтня 2021 року

 

 

Про підсумки роботи із зверненнями громадян за 9 місяців 2021 року                                                                       у виконавчому комітеті селищної ради

 

 

              Заслухавши інформацію начальника відділу з організаційної роботи виконавчого комітету Мирончук К.В. про роботу зі зверненнями громадян за            9 місяців 2021 року зазначено, що виконавчим комітетом селищної ради, його структурними підрозділами протягом 9 місяців 2021 року здійснювалися заходи щодо забезпечення виконання вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.08р. №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», власних розпоряджень селищного голови з даного питання.

З цією метою забезпечено проведення особистого прийому громадян керівництвом селищної ради не рідше 4-х разів на місяць.

Селищним головою затверджено  графіки виїзних прийомів громадян керівництвом громади та доведено до відома населення через засоби масової інформації. Відповідно до графіка такі прийоми відбулися  у 23 населених пунктах громади.

          Протягом  9 місяців 2021 року до виконавчого комітету надійшло і було опрацьовано 2145 звернень.

          Частка колективних звернень складає 2% або 44 звернення (основні питання – проблеми екологічного характеру, вирішення питань житлово-комунального господарства, діяльність закладів дошкільної та загальної середньої освіти).

За категорією громадян, що вказали свій соціальний статус, найбільше до виконавчого комітету звернулося працюючих громадян  – 63%, пенсіонерів – 37%.

          Найбільша кількість звернень громадян надійшла з питань земельних відносин та аграрної політики – 1625 (75%), з них щодо питань приватизації земельних ділянок - 1500; житлово-комунального господарства  – 179 (8%); соціального захисту населення – 165 (7%); освіти – 13 (1%); культури – 12 (1%).

Всі звернення розглянуто згідно чинного законодавства,  1749 (81%) звернень громадян вирішено позитивно,  128 (6%) громадян надано роз’яснення, відмовлено  - 257 (12%). Станом на 01 жовтня 2021р. 11 звернень знаходяться на розгляді, на чотири з них, які потребують додаткового вивчення, надано проміжні відповіді.

 Відмови у задоволенні заяв стосуються звернень щодо виділення земельних ділянок, які на даний час виділити не можливо до врегулювання певних нормативно-правових актів, та щодо надання дозволу на відкриття об’єктів торгівлі та погодження режиму їх роботи.

 

     Керуючись ч. «б» ст.38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет селищної ради

 

В И Р І Ш И В:

 

    1. Інформацію начальника відділу з організаційної роботи виконавчого комітету Мирончук К.В. взяти до відома.
  1. Начальникам структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради:
    1. Забезпечити  дотримання вимог Закону України «Про звернення громадян», Інструкції з діловодства за зверненнями громадян.
    2. Дотримуватися графіків особистого прийому громадян.
    3. Щоквартально здійснювати аналітичну роботу із зверненнями громадян, домагатися усунення причин, що породжують обґрунтовані заяви та скарги до органів влади всіх рівнів.
    4. Забезпечити додержання встановлених законодавством термінів розгляду звернень та надання відповідей авторам звернень.
    5. Особливу увагу приділяти вирішенню питань, що стосуються життєзабезпечення жителів територіальної громади.

          3.Контроль за виконанням даного рішення  покласти на керуючу справами виконавчого комітету селищної ради Іванюк І.В.

 

 

Селищний голова                                                      Володимир САВЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь