A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Про стан виконання батьківських обов’язків  Бричковською Аліною Василівною, жителькою с.Костянтинівка

Дата: 05.10.2021 16:22
Кількість переглядів: 969

       Фото без опису

УКРАЇНА

РОМАНІВСЬКА СЕЛИЩНА  РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ № 26

 

 

від    02.02.2021  року      

 

 

Про стан виконання батьківських

обов’язків  Бричковською Аліною Василівною, жителькою с.Костянтинівка

 

  Бричковська Аліна Василівна, зареєстрована за адресою:  вул.  Шевченка, 17   с. Шереметів  Пулинського  району Житомирської  області, є матір’ю  малолітніх  дітей:  Бричковської Анастасії Олександрівни, 29.06.2019 р.н., та Бричковського Нікіти Васильовича, 13.07.2014 р.н.,   Реєстрація народження дітей проведена відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України.

 Бричковська  Аліна  Василівна, проживаюча  без реєстрації  в с. Костянтинівка Романівського району,  неналежно  виконувала   батьківські  обов’язків відносно своїх дітей: Бричковської Анастасії Олександрівни, 29.06.2019р.н. та Бричковського Нікіти Олександровича,2014 р.н.,   зловживала  алкогольними напоями, не належно займалася  вихованням та утриманням дітей. Діти неохайні, недоглянуті.

Аліна Василівна проживала  з малолітніми дітьми  в будинку батьків, який перебуваєв у  вкрай незадовільному стані.  Продовж довгого періоду вікна в будинку  були вибиті.  Відсутні необхідні меблі, предмети побуту.  Для дітей  не створені місця для сну, занять, відпочинку. Будинок складається з 2 кімнат, одна з яких  взагалі   була непридатна для проживання.  В жилій  кімнаті  брудно, речі   розкидані,  місце для їхнього зберігання -  відсутнє. Речі особистого вжитку  накидані хаотично в картонну коробку.

27.08.2020 року  Бричковська  Аліна Василівна разом з малолітнім сином Бричковським Нікітою Олександровичем поїхала в невідомому напрямку, залишивши малолітню Анастасію з бабусею та дідусем, які перебували  з ознаками алкогольного сп’яніння, а саме різкий запах алкоголю з ротової порожнини, нечітка хода, спутана свідомість. Мати дитини на телефонні дзвінки не відповідала.

28.08.2020 року з метою недопущення загрози життю та здоров’я дитини рішенням виконавчого комітету Прутівської сільської ради, дитину Бричковську Анастасію Олександрівну, 29.06.2019 року народження,   рішенням виконавчого комітету Прутівської сільської ради  від 28.08.2020 року №48  «Про негайне відібрання дитини від матері»   було відібрано з сім’ї.

Протягом 2020 року  працівниками служби у справах дітей та фахівцями соціальної роботи  Романівського РЦСС здійснювалися виїзди в дану сім’ю.   Декілька раз при проведенні обстеження    будинок був закритий. Прибудинкова територія  була неприбрана та  занедбана.

З Аліною Василівною проводилася  профілактично- роз’яснювальна  робота щодо створення належних умов для проживання,  виховання та  розвитку  та дітей. Було попереджено про відповідальність за  неналежне  виконання  батьківських обов’язків  згідно чинного законодавства.

  Відповідно  до інформації наданої Романівським ВП  Новоград-Волинського ВП,   Бричківська Аліна Василівна, 26.02.1997 р.н.,  притягувалася до адміністративної відповідальності за ч.1. ст.184 КУ пАП.

Після  того як було  відібрано дитину  Бричковську Анастасію було частково наведено лад в будинку.  Але умови проживання залишились недостатньо належними.

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини»,  дитина, яка   залишилися без батьківського піклування, Бричковська Анастасія Олександрівна, тимчасово влаштована  на проживання у  сім’ю Ілінської Антоніни Павлівни,      жительки  с.Неборівка    Пулинського району Житомирської  області,   згідно наказу служби у справах дітей райдержадміністрації  від  03.09.2020 року №107.                                                                                                                       

 Селищною радою  було надано житло Бричковській Аліні. 

 На даний час відповідно наданої характеристики  Бричковська Аліна зарекомендувала себе в селі, як людина з негативної сторони, агресивна, різка, з неповагою відноситься  до старших людей. Не в повну міру своїх сил займається вихованням сина, бо систематично вживає алкогольні напої -потребує контролю. До виконання доручень щоб змінитися –відноситься недбало.

 

 

Враховуючи вищевикладене та інтереси  неповнолітніх дітей:

 

1 Вважати за доцільне відібрання малолітньої дитини Бричковської  Анастасії Олександрівни, 29.06.2019 року  від матері Бричковської  Аліни Василівни.

2. Службі у справах дітей виконавчого комітету Романівської селищної ради  зібрати необхідний пакет документів    щодо   неналежного виконання  обов’язків Бричковської  Аліни Василівни стосовно малолітнього Бричковського Нікіти Васильовича, 13.07.2014 р.н.,    з метою подальшого звернення до суду щодо позбавлення її батьківських прав.

3. Старості Прутівського старостинського  округу тримати на контролі дану сім’ю, проводити з нею відповідну роботу, в разі загрози життю та здоров’ю дитини Бричковського   Н.О. вживати заходи щодо захисту прав та інтересів дитини.

 

 

 

 

 

 

 

Селищний голова                                            Володимир САВЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь