A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Про покращення стану військового обліку та бронювання військовозобов’язаних та призовників на території Романівської  об’єднаної територіальної громади Житомирського  району  на 2021 рік

Дата: 05.10.2021 15:40
Кількість переглядів: 2398

Фото без опису

УКРАЇНА

РОМАНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

РОМАНІВСЬКОГО РАЙОНУ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

                                                           Р І Ш Е Н Н Я № 26/1

 

Від  02 лютого 2021 року                                                      смт Романів            

 

Про покращення стану військового обліку та

бронювання військовозобов’язаних та призовників

на території Романівської  об’єднаної територіальної громади

Житомирського  району  на 2021 рік

 

Відповідно до статей 6, 13, 27, Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 14 Закону України «Про оборону України», статті 33 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», статей 17, 25 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 року № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних», та від 04.02.2015 року № 45 «Про затвердження Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час», згідно ст.38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

1.      Затвердити План заходів щодо покращення стану військового обліку та бронювання військовозобов’язаних і призовників на 2021 рік (додаток 1).

 

2.      Затвердити План проведення інструкторсько-методичних занять з особами, відповідальними за військово-облікову роботу у виконкомі селищної ради, підприємствах, установах, організаціях на 2021 рік(додаток 2).

 

3.      Старостам та відповідальним за ведення військового обліку в старостинських округах:

1) Проводити взяття (зняття) на військовий облік громадян, які прибули на нове місце проживання до адміністративно-територіальної одиниці, що обслуговується виконавчим комітетом об’єднаної територіальної громади тільки після їх взяття (зняття) на військовий облік в Романівському  районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (далі - Романівський РТЦК та СП).

2) Організувати роботу щодо виявлення призовників і військовозобов’язаних , які проживають на території, що обслуговується виконавчим комітетом об’єднаної територіальної громади і не перебувають в ній на військовому обліку, взяття таких працівників і військовозобов’язаних на персонально-первинний облік та направлення до Романівського РТЦК та СП.

3) Здійснювати оповіщення на вимогу Романівського РТЦК та СП призовників і військовозобов’язаних про їх виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки і забезпечувати їх своєчасне прибуття.

4 )Забезпечити постійну взаємодію з Романівським РТЦК та СП та військовими частинами щодо строків та способів звіряння даних карток первинного обліку призовників і військовозобов’язаних з обліковими даними Романівського РТЦК та СП, внесення відповідних змін до них, а також щодо оповіщення призовників і військовозобов’язаних.

5) У п’ятиденний строк з дня подання відповідних документів вносити до карток первинного обліку призовників і військовозобов’язаних змін щодо їх сімейного стану, місця проживання, освіти, місця роботи і посади та надсилають щомісяця до 5 числа до Романівського РТЦК та СП повідомлення про зміну облікових даних.

6)Звіряти не рідше одного разу на рік облікові данні карток первинного обліку призовників і військовозобов’язаних, які перебувають на військовому обліку, з їх обліковими даними, що містяться в особових картках призовників і військовозобов’язаних підприємств, установ, організацій, в яких вони працюють (навчаються), що перебувають на території відповідальності об’єднаної територіальної громади, а також із будинковими книгами (даними реєстраційного обліку), іншими документами з питань реєстрації місця проживання фізичних осіб, а також з фактичним проживанням (перебуванням) призовників і військовозобов’язаних шляхом подвірного обходу.

7) Складення і подання щороку до 1 грудня до Романівського РТЦК та СП списків громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць.

8) Звернення щодо громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку, надсилати до Сектору поліцейської діяльності №1 Відділення поліції № 5 (Чуднів)  Житомирського районного управління  поліції в Житомирській області для їх розшуку, затримання і доставки до Романівського РТЦК та СП.

 

4.      Керівникам підприємств, установ та організацій, що розташовані на території Романівської об’єднаної територіальної громади:

1) Перевіряти у громадян під час прийняття на роботу (навчання) наявності військово-облікових документів (у військовозобов’язаних — військових квитків або тимчасових посвідчень, а у призовників — посвідчень про приписку до призовних дільниць), а приймання на роботу (навчання) призовників і військовозобов’язаних здійснювати тільки після взяття їх на військовий облік у Романівському РТЦК та СП .

2) Надсилати у семиденний строк до Романівського РТЦК та СП повідомлення про зміну облікових даних призовників і військовозобов’язаних, прийнятих на роботу (навчання) чи звільнених з роботи (відрахованих з навчального закладу).

3) Здійснювати оповіщення на вимогу Романівського РТЦК та СП призовників і військовозобов’язаних про їх виклик до Романівського РТЦК та СП і забезпечення їх своєчасного прибуття.

4)Спільно з Романівським РТЦК та СП звіряти данні особових карток, списків призовників і військовозобов’язаних, їх облікові данні, внесення відповідних змін до них, а також щодо оповіщення призовників і військовозобов’язаних.

5)Організувати періодичне звіряння особових карток призовників і військовозобов’язаних із записами у військових квитках та посвідченнях про приписку до призовних дільниць. Не рідше одного разу на рік проводити звіряння особових карток працівників з обліковими документами районних (міських) військових комісаріатів, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в яких вони перебувають на військовому обліку.

6)У п’ятиденний строк з дня подання відповідних документів вносити до особових карток призовників і військовозобов’язаних зміни щодо їх сімейного стану, місця проживання (перебування), освіти, місця роботи і посади та надсилати щомісяця до 5 числа до районних  територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки в яких вони перебувають на військовому обліку, повідомлення про зміну облікових даних.

7)Складання і подання щороку до 1 грудня до Романівського РТЦК та СП списків громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць.

8)Своєчасне оформлення документів для бронювання військовозобов’язаних за органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями на період мобілізації та на воєнний час.

9) Надати до 01 березня 2021 року до Романівського РТЦК та СП списки працівників, які не досягли граничного віку перебування у запасі (до 60 років).

 

5.      Сектору поліцейської діяльності №1 Відділення поліції № 5 (Чуднів)  Житомирського районного управління  поліції в Житомирській області:

1)За зверненням Романівського РТЦК та СП здійснювати досудове розслідування стосовно ухилення військовозобов’язаних від військового обліку.

2)За зверненням Романівської селищної ради та Романівського РТЦК та СП здійснювати розшук, затримання і доставку до Романівського РТЦК та СП громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку.

 

6.      Романівському районному відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у семиденний строк повідомляти Романівський РТЦК та СП, після звернення громадян щодо реєстрації актів цивільного стану, зміну їх прізвища, імені та по батькові, одруження (розлучення), реєстрацію смерті призовників і військовозобов’язаних, вилучення військово-облікових документів, пільгових посвідчень, а також зміну інших даних.

 

7.      Романівському районному суду вилучати та надсилати до відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки військово-облікові документи призовників і військовозобов’язаних, засуджених до позбавлення волі, обмеження волі або арешту.

 

8.      Головному лікарю КНП «Романівська лікарня»:

1)Повідомляти у семиденний строк відповідним районним (міським) територіальні центри комплектування та соціальної підтримки про призовників і військовозобов’язаних, яких визнано інвалідами.

2)Під час проведення призову громадян на строкову військову службу повідомляти у триденний строк відповідним районним (міським) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки про громадян призовного віку, які перебувають на стаціонарному лікуванні.

 

9.      Рекомендувати військовому комісару Романівського РТЦК та СП:

1) Протягом року проводити загальне керівництво та перевірки стану військового обліку в органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах, організаціях, навчальних закладах з питань військового обліку військовозобов’язаних та призовників.

2) Проводити інструктажі з посадовими особами відповідальними за ведення військового обліку та бронювання у суб’єктах господарювання на території громади.

3) На основі даних органів статистики затвердити та довести до відома керівників підприємств, установ, організацій, навчальних закладів, старост план звірки облікових даних військовозобов’язаних та призовників з обліковими даними Романівського РТЦК та СП на 2021 рік, а також план перевірки стану військового обліку на підприємствах, в установах, організаціях, навчальних закладах, старостинський округах у 2021 році?

4) Для приведення військового обліку в належний стан використовувати право в частині стягнення штрафів відповідно до Адміністративного кодексу України.

5) Надати на погодження склад комісії для проведення перевірок стану військового обліку та бронювання в органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах, організаціях, навчальних закладах громади.

 

10.    Довести дане рішення до виконавців в частині, що стосується.

 

11.    Відділу кадрової роботи виконкому Романівської селищної ради та старост забезпечити своєчасне інформування та надання роз’яснень населенню щодо порядку і умов вступу на військову службу, в тому числі на контрактній основі; про призовний вік та про громадян, які не підлягають призову на військову службу.

 

 

Селищний голова                               Володимир САВЧЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

Д О Д А Т О К № 1

до рішення виконавчого комітету

 

 

ПЛАН ЗАХОДІВ

щодо покращення стану військового обліку та бронювання військовозобов’язаних і призовників на 2021 рік

 

№ пор.

Заходи

Термін виконання

Відповідальні виконавці

1.

Визначення в територіальній громаді посадових осіб, які будуть здійснювати уточнення персональних даних військовозобов’язаних, реєстрації магнітних носіїв, на яких буде відпрацьовуватися інформація щодо військового обліку

01.02.2021

Романівська селищна    рада

3.

Проведення інструкторсько-методичних занять:

- з керівниками підприємств, установ, організацій, навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форми власності;

-  з старостами з питань ведення військового обліку та бронювання, подання відповідної звітності до вимог законодавства

Згідно графіку

Романівський РТЦК та СП

4.

Уточнення даних персонально-первинного обліку військовозобов’язаних, звірка цих даних з будинковими книгами (даними реєстраційного обліку), іншими обліковими документами з питань реєстрації громадян, а також з фактичним перебуванням військовозобов'язаних та призовників за місцем проживання шляхом подвірного обходу, занесення даних у списки за формою, визначеною Романівським РТЦК та СП

31.03.2021

Романівська селищна    рада

5.

Уточнення даних персонального обліку військовозобов’язаних на підприємствах, в організаціях, установах, у яких працюють військовозобов’язані, звірка цих даних з типовою формою первинного обліку № П-2 (П-2ДС), занесення даних у списки за формою, визначеною Романівським РТЦК та СП

31.03.2021

Відповідальні особи за військовий облік на підприємствах, в установах та організаціях

6.

Зарахування (поновлення) на військовому обліку громадян, які не досягли граничного віку перебування в запасі Збройних Сил України і підлягають зарахуванню до нього

Постійно

Романівський РТЦК та СП,  старости, відповідальні особи за військовий облік на підприємствах, в установах та організаціях

7.

Проведення звірок карток первинного обліку старостинських округів з обліковими даними Романівського РТЦК та СП

Згідно план-графіку

Романівський РТЦК та СП, Романівська селищна    рада

 

 

8.

Проведення звірок облікових карток працівників за формою № П-2 (П-2ДС) підприємств, установ, організацій, навчальних закладів з обліковими даними Романівського РТЦК та СП

Згідно план-графіку

Романівський РТЦК та СП, відповідальні особи за військовий облік на підприємствах, в установах та організаціях

9.

Внесення до карток первинного обліку  (особових карток працівників за формою № П-2 (П-2ДС) змін, що стосуються сімейного стану, місця проживання, освіти, місця роботи і посади військовозобов’язаних

У   п’ятиденний термін

Відповідальні особи за військовий облік на підприємствах, в установах та організаціях, селищній  раді.

10.

Подання до Романівського РТЦК та СП донесень про зміну облікових даних військовозобов’язаних

До 05 числа щомісяця

Відповідальні особи за військовий облік на підприємствах, в установах та організаціях, селищній раді.

11.

Подання до Романівського РТЦК та СП списків про військовозобов’язаних, які заявили про зміну в стані здоров'я

До 05 числа щомісяця

Відповідальні особи за військовий облік на підприємствах, в установах та організаціях, селищній раді.

12.

Повідомлення Романівського РТЦК та СП про військовозобов’язаних та призовників, які порушили вимоги законодавства про військовий обов’язок і військову службу, для притягнення винних до відповідальності згідно із законом

Постійно

Відповідальні особи за військовий облік на підприємствах, в установах та організаціях, селищній  раді.

13.

Виявлення військовозобов’язаних та призовників, які проживають на території, що обслуговується, і не перебувають на військовому обліку, а також осіб, які отримали громадянство України і повинні бути взяті на військовий облік, та подання територіальний центр комплектування та соціальної підтримки відомостей про них

Постійно

Старости,

Відповідальні особи за військовий облік на підприємствах, в установах та організаціях

14.

Організація виконання заходів з питань військового обліку на підприємствах, в організаціях, установах, навчальних закладах, незалежно від підпорядкування і форм власності в старостинських округах, об’єднаних територіальних громадах, оповіщення військовозобов'язаних та призовників про виклик до Романівського РТЦК та СП, забезпечення своєчасного прибуття за цим викликом

Постійно

Романівський РТЦК та СП,
Відповідальні особи за військовий облік на підприємствах, в установах та організаціях, селищній ради.

15.

Надання повідомлень до територіального центру комплектування та соціальної підтримки про прийняття на роботу (навчання) та звільнення з роботи (навчання) військовозобов'язаних та призовників

у семиденний строк

Відповідальні особи за військовий облік на підприємствах, в установах та організаціях, селищній раді.

 

16.

Організація реєстрації за місцем проживання або перебування чи зняття з реєстрації  військовозобов’язаних,  резервістів,  призовників лише у разі наявності в їхніх військово-облікових документах відміток територіального центру комплектування та соціальної підтримки про взяття на військовий облік чи зняття з нього або про перебування на військовому обліку за місцем проживання або перебування, а також надання повідомлень про місце перебування військовозобов’язаних та призовників за запитом територіального центру комплектування та соціальної підтримки

Постійно

Відповідальні особи за військовий облік  Романівської  селищної раді.

17.

Надання повідомлень до територіального центру комплектування та соціальної підтримки про зміну військовозобов'язаними та призовниками прізвища, імені та по батькові, одруження (розлучення), про випадки реєстрації смерті військовозобов'язаних та призовників, вилучення військово-облікових документів, пільгових посвідчень, а також інших даних

у семиденний строк

Відповідальні особи за військовий облік в Романівський селищній раді.

18.

Надання повідомлень до територіального центру комплектування та соціальної підтримки про військовозобов’язаних та призовників, яких визнано інвалідами

у семиденний строк

Головний лікар КНП «Романівська лікарня»

19.

Перевірка стану військового обліку  на підприємствах, в установах, організаціях, навчальних закладах, органах місцевого самоврядування

Згідно план-графіку

Романівський РТЦК та СП, склад комісії

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Д О Д А Т О К № 2

до рішення Виконавчого комітету

 

 

ПЛАН

проведення інструкторсько-методичних занять з особами, відповідальними за військово-облікову роботу в органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах, організаціях на 2021 рік

 

№ пор.

Тема занять

Термін проведення

Хто залучається

1.

Основні нормативно-правові акти з питань військового обліку призовників і військовозобов’язаних та їх вимоги

16.03.2021

 

 

17.03.2021

Відповідальні за військовий облік в селищній раді.

Відповідальні за військовий облік на підприємствах, установах, організаціях.

2.

Військово-облікові документи та правила їх оформлення

15.06.2021

 

 

16.06.2021

Відповідальні за військовий облік в селищній раді.

Відповідальні за військовий облік на підприємствах, установах, організаціях.

3.

Правила ведення військового обліку та бронювання призовників і військовозобов’язаних

21.09.2021

 

 

22.09.2021

Відповідальні за військовий облік в селищній раді.

Відповідальні за військовий облік на підприємствах, установах, організаціях.

 

* Терміни проведення занять можуть корегуватися Романівським РТЦК та СП, про що буде доведено окремо.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь