A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Романівська громада виборола право на участь в проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні»

Дата: 03.09.2021 15:24
Кількість переглядів: 543

Романівська громада виборола право на участь в проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні»

 

Літом 2021 року Романівська громада взяла участь у конкурсі Фонду міжнародної солідарності у рамках Програми «U-LEAD з Європою» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща для відбору громад-учасниць в рамках трирічного проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні».

Фото без опису

Метою проєкту є всебічна підтримка системи цивільного захисту населення в громадах України, зокрема шляхом формування добровільних пожежних команд, допомоги громадам у розробці програми покращення місцевої безпеки та навчальних візитів представників громад, головних управлінь ДСНС України у відповідних областях громад-учасниць проєкту для вивчення польського досвіду у вказаній сфері.

В Романівській громаді осередок команди добровольців було вирішено створити на базі колишньої пожежної частини в смт. Биківка. За умовами конкурсу мінімальна кількість добровольців мала складати 12 осіб. Приємно зазначити, що в Биківському старостинстві готовність стати вогнеборцями на добровільних засадах засвідчили 15 осіб.

Всього на конкурс подали заявки 249 громад – це 17% від загальної кількості створених територіальних громад України. За результатами попереднього розгляду заявок, наша громада подолала перший етап, тому 2 серпня відбулася зустріч координаторки проєкту Лілії Атнажевої з керівництвом та профільними представниками громади, на якій вже наживо доводилися потреба у формуванні бригади вогнеборців та представлялася матеріальна база (пожежне депо, водозабірники тощо).

І ось вже 2 вересня стало відомо, що Романівська громада увійшла в двадцятку переможців (детальніше за посиланням https://solidarityfund.org.ua/ua/novyny/112-oholoshuiemo-perelik-hromad-uchasnyts-proiektu-vohnebortsi-vdoskonalennia-tsyvilnoho-zakhystu-v-ukraini-na-mistsevomu-rivni.html).

Європейський досвід свідчить, що там, де діють Добровільні пожежні команди, спалахує менше пожеж. Найближчим часом громади-учасниці отримають інформацію щодо підписання меморандумів про співпрацю із Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні, навчальних візитів до Польщі та інших кроків у реалізації проєкту.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь