A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

23 липня, голова Житомирської райдержадміністрації Юрій Денисовець разом зі своїм першим заступником Олександром Хомичем відвідали Романівську громаду.

Дата: 27.07.2021 15:46
Кількість переглядів: 418

 

На зображенні може бути: 10 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

Забезпечення та додержання прав дітей визначає майбутнє Української держави. Конвенція ООН про права дітей першою кинула стереотипам минулого виклик – визнала дитину самостійним суб’єктом права, а її інтереси пріоритетними щодо потреб суспільства.

Починаючи з 2005 року в Україні розпочато реформування державної системи захисту прав дітей, основними напрямками якої є розвиток сімейних форм виховання дітей, що не мають батьківської опіки (зокрема національного усиновлення, створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу), реформування державної системи влаштування таких дітей, підтримка сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах, створення умов для реінтеграції дітей в сімейне оточення.

Вказані сімейні форми є тимчасовою формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Метою створення прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу є забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей, які не мають піклування батьків.

                На території Романівської громади функціонує 5 прийомних сімей та один дитячий будинок сімейного типу, де проживає та виховується 21 дитина –сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування.

23 липня, голова Житомирської райдержадміністрації Юрій Денисовець разом зі своїм першим заступником Олександром Хомичем відвідали Романівську громаду.

Спільно з головою громади Володимиром Савченком та секретарем ради Юрієм Чумаченком вони обговорили важливі для мешканців громади питання соціально-економічного характеру.

 Користуючись нагодою, Юрій Денисовець, Олександр Хомич,  Володимир Савченко та Юрій Чумаченко завітали до  прийомної сім’ї родини Івана та Ірини Майків, які проживають у Романові, та вручили їм диплом і подарунки за ІІ місце в фотоконкурсі, проведеному райдержадміністрацією до Дня вишиванки «Я одягну сорочку вишивану».

Спілкування керівництва з дітьми проходило в дружелюбній атмосфері.

 

Шановні громадяни!

Якщо Ви бажаєте прийняти на виховання дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, підтримати її, надати сімейне тепло, любов, затишок, підготувати до самостійного життя, звертайтеся до виконавчого комітету селищної ради.

 

                                                       Служба у справах дітей селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь