Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Служба у справах дітей ІНФОРМУЄ! Про безпеку дітей на водоймах влітку

Дата: 02.07.2021 09:43
Кількість переглядів: 357

 

Безпечний відпочинок на водоймах

Про безпеку дітей на водоймах влітку

 

Служба у справах дітей Романівської селищної ради нагадує, що з настанням літа одна з найбільних забав дітей – купання в річках та водоймах. Плавання — це не лише забава, а й чудова фізична вправа. Але разом з тим, вода становить одну з найбільших небезпек для дитини. Перше, що необхідно запам’ятати — діти потребують постійного нагляду під час відпочинку біля води. Всі діти повинні перебувати під контролем у воді, незалежно від їх навичок плавання.

За два останні літні сезони на Романівщині втопилися двоє неповнолітніх дітей. Службою у справах дітей селищної ради 08.06.2021 року проводився рейд, в ході якого в урочищі «Виспа» виявлено трьох малолітніх дітей, жителів смт.Романова, які купалися без нагляду дорослих. Аналогічний рейд проведено 30 червня 2021 року, за сприяння громадської організацій «СПІЛЬНО ТЕАМ», працівниками служби у справах дітей селищної ради, разом з головним інспектором відділу забезпечення надзвичайних ситуацій Житомирського РУП ДУНС України в Житомирській області. В літній період такі рейди проводитимуться регулярно.

Тому, шановні батьки, нагадуємо, що ваші неповнолітні  діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих. У разі виявлення дітей, які перебуватимуть на водоймах без нагляду дорослих членів родини, службою буде порушено питання про  притягнення до відповідальності за ст.184 Кодексу України про адмініститивні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей, тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Дорогі діти! Не купайтеся і не пірнайте у незнайомих місцях, слід обережно поводитися на надувних матрацах та іграшках, не слід купатися в холодній воді, в нетверезому стані, наодинці, не стрибайте головою вниз в місцях, глибина яких Вам не відома. Не забувайте, що вода несе не тільки радість, а й небезпеку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь