A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Про затвердження висновку органу опіки та піклування   виконавчого комітету Романівської   селищної ради про  доцільність позбавлення батьківських прав Опанасенка Олександра Володимировича та  Опанасенко Людмили Василівни відносно малолітньої

Дата: 03.06.2021 11:49
Кількість переглядів: 376

Фото без опису

УКРАЇНА

РОМАНІВСЬКА СЕЛИЩНА  РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ №111

 

Від   27           травня    2021 року                                          смт. Романів

 

Про затвердження висновку органу опіки

та піклування   виконавчого комітету

Романівської   селищної ради про 

доцільність позбавлення батьківських

прав Опанасенка Олександра

Володимировича та  Опанасенко

Людмили Василівни відносно

малолітньої дитини Опанасенка

Андрія Олександровича, 03.07.2019 р.н.

          Розглянувши матеріали щодо виконання

Розглянувши матеріали щодо виконання Опанасенком Олександром Володимировичем та Опанасенко Людмилою Василівною батьківських обов’язків з виховання та утримання малолітньої дитини Опанасенка Андрія Олександровича, 03.07.2019 року народження, вихованця  КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей - сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради, враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини від 12  травня 2021 року №6,    відповідно до статтей 19, 164, 165, 166  Сімейного кодексу України, статті 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи інтереси дитини, виконавчий комітет селищної ради

ВИРІШИВ:

 

          1. Затвердити висновок органу опіки та піклування   виконавчого комітету Романівської   селищної ради про   доцільність позбавлення батьківських прав Опанасенка  Олександра  Володимировича та Опанасенко Людмили Василівни,  відносно  малолітньої дитини  Опанасенка Андрія Олександровича, 03.07.2019 року народження.

          2. Контроль за виконанням даного  рішення покласти на першого   заступника селищного голови   Володимира РИБАКА.

 

Селищний голова                                                    Володимир САВЧЕНКО

 

                                                                                                                          

 

Висновок

органу опіки та піклування   виконавчого комітету Романівської   селищної ради про   доцільність позбавлення батьківських прав Опанасенка Олександра Володимировича, 14.09.1987 р.н. та Опанасенко Людмили Василівни, 22.10.1982 р.н.,  відносно малолітньої дитини Опанасенка Андрія Олександровича, 03.07.2019 р.н.

 

Розглянувши матеріали на малолітню дитину, Опанасенка Андрія Олександровича, 03.07.2019 р.н., органом опіки та піклування виконавчого комітету  Романівської селищної ради встановлено, що Опанасенко Олександр Володимирович та Опанасенко Людмила Василівна,  є батьками   малолітньої дитини Опанасенка Андрія Олександровича, 03.07.2019 р.н., що підтверджується  свідоцтвом   про народження, серії І-ТП №319262,  виданим  виконавчим комітетом Червонохатківської сільської ради Романівського  району Житомирської області.

Відповідно до заяви батьків, розпорядженням голови районної державної адміністрації  від 13.12.2019 року № 213 «Про влаштування малолітнього Опанасенка А.О.»., Опанасенка Андрія Олександровича, 03.07.2019 р.н., влаштовано в КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей - сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради.

Відповідно наданої інформації  КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей - сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради  від 30.04.2021 року №87/03-14, за час перебування дитини у закладі мати, Опанасенко Людмила Василівна, 22.10.1982 р.н.,  відвідувала свою дитину Опанасенка Андрія Олександровича - 03.07.2020 року.

Батьки  разом відвідували дитину:14.01.2020; 24.01.2020 та  14.02.2020 року.

 Протягом останнього року батьки не цікавляться  життям та здоров’ям дитини, не телефонують, не відвідують, матеріальної допомоги не надають. Людмила Василівна та Олександр Володимирович повністю самоусунулися від виконання покладених на них батьківських обов’язків, свідомо ухиляються від їх виконання, не спілкуються  з сином  та втратили  до нього  інтерес, як  до своєї дитини.

             Відповідно до інформації  старости Червонохатківського старостинського округу, Опанасенко Людмила Василівна, 1982 р.н., зареєстрована в с.Залужне по вулиці Лугова,15 Житомирського району Житомирської області, але фактично  на даний час не проживає за даною адресою.

Приміщення, в якому зареєстрована Опанасенко Л.В. знаходиться у вкрай незадовільному стані, у стінах наскрізні щілини, оголені електропроводи, пічне опалення перебуває в аварійному стані. Криниця  та вбиральня відсутні.

  В будинку відсутні  предмети побуту. З меблів лише односпальне ліжко на пружині та маленький столик. Елементарні житлово-побутові умови  для утримання дитини у будинку відсутні.

Мати дитини - Опанасенко Л.В., не має офіційного працевлаштування, не має навичок материнства, їй важко даються елементарні речі по догляду за дитиною.

            Відповідно до інформації  Миропільської селищної ради  Опанасенко О.В. зареєстрований в будинку матері Цурик Г.М. за адресою вул.Короленка,13 с.Печанівка Житомирського району. За даною адресою подружжя не проживає.

 Батько дитини   - Опанасенко О.В., не має офіційного працевлаштування (підробляє в м. Козятин, копає могили).

 Зі слів  Опанасенко О.В. та Опанасенко Л.В. вони мешкають у вагончику на кладовищі м.Козятин Вінницької області.

Власного житла куди можна  було б повернути малолітню дитину Опанасенка А.О., не має. В будинку матері, в якому зареєстрований батько дитини, умови проживання задовільні та відповідають потребам дитини. Але Цурик Г.М.  (мати Опанасенка Олександра Володимировича)  не підтримує контакт з сім’єю сина та не бажає, щоб його родина проживала разом з нею.

В серпні 2020 року  та в травні  2021 року,  питання доцільності позбавлення батьківських прав Опанасенка Олександра Володимировича та Опанасенко Людмили Василівни відносно  малолітньої дитини Опанасенка Андрія Олександровича, 03.07.2019 р.н.,  вихованця   КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок - дитини для дітей сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради розглядалось на комісії з питань захисту прав дитини.

Комісія вирішила,  вважати за доцільне  позбавлення батьківських прав Опанасенка Олександра Володимировича та Опанасенко Людмили Василівни, відносно  малолітньої дитини Опанасенка Андрія Олександровича.

З батьками  малолітньої дитини Опанасенка Андрія, службою  у справах дітей постійно проводяться індивідуально-профілактичні  та роз’яснювальні бесіди, їх   попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Таким чином,  на даний час  подружжя Опанасенків не створили умови  для проживання, виховання та розвитку дитини, не мають постійного заробітку та постійного місця проживання, не цікавляться здоров’ям  та  життям   дитини в закладі,  не надають  допомоги на утримання своєї малолітньої дитини.

В житті та розвитку дитини  батьки не відіграють  ніякої ролі. Батьківського піклування дитина  не відчуває.

     Згідно ст.12 Закону України «Про охорону дитинства», ст.150 та ст.180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування, а батьки  мають право та зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний та духовний  і моральний розвиток,  матеріально забезпечувати та утримувати її.

 Відповідно до п.2  ч.1 ст.164 Сімейного кодексу України   батьки можуть бути позбавлені  батьківських прав за  ухилення  від виконання батьківських  обов’язків по вихованню своєї дитини.

           Враховуючи вищевикладене та інтереси  малолітньої дитини   Опанасенка Андрія Олександровича, 03.07.2019 р.н.,    орган  опіки та піклування виконкому Романівської селищної ради  вважає за  доцільне позбавлення батьківських прав Опанасенка Олександра Володимировича, 14.09.1987 р.н. та Опанасенко Людмили Василівни, 22.10.1982 р.н. відносно

малолітньої дитини Опанасенка Андрія Олександровича.

 

Селищний голова                                                    Володимир САВЧЕНКО                                  

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь