A A A K K K
для людей із порушенням зору
Романівська селищна рада
Житомирська область, Житомирський район

Звіт КУ «Територіальний центр» за 2021 рік

Дата: 24.01.2022 14:48
Кількість переглядів: 359

 

Україна

КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА

ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОГО

ОБСЛУГОВУВАННЯ  (НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ)

РОМАНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

13002  смт.Романів, вул. Путиліна, 47, тел.2-33-77  E-mail: romtercentr@ukr.net

 

12.01.2022р.  №20                                                       

 

    

  У громаді успішно функціонує система надання соціальних послуг вразливим групам населення, тому протягом 2021 року в КУ «Територіальний центр» здійснювались заходи щодо поліпшення соціального обслуговування громадян.

    У структурі територіального центру функціонувало 3 відділення, а саме:

-відділення соціальної допомоги вдома;

-відділення стаціонарного догляду;

-відділення денного перебування; (рішенням № 614-14/21 14 сесії,VIII скликання від 28.09.2021 р. було виведено з штатного розпису).

     Відділенням соціальної допомоги вдома обслуговується 236 громадян похилого віку, громадян з інвалідністю та одиноких громадян, із них 47 чоловік отримали платні послуги на суму 39,445 тис.грн., за диференційовану плату обслуговується 5 громадян похилого віку , які отримали послуги на суму 451 грн., дані кошти використовуються на зміцнення матеріальної бази територіального центру.

     Відділенням соціальної допомоги вдома надаються 14 видів послуг, середнє навантаження на одного соціального робітника становить 11,5 чоловік.  Для 21 соціального робітника закуплено захисні медичні маски на суму 500 грн., халати на суму 6510 грн., сумки –1890 грн.., три велосипеди на загальну суму 11200 грн..

   На виконання наказу Міністерства соціальної політики України від 27.12.2013 №904 «Про затвердження Методичних рекомендацій з проведення моніторингу та оцінки якості соціальних послуг», наказу директора територіального центру №12 09.06.2021р. «Про організацію і проведення внутрішнього моніторингу та оцінки якості соціальних послуг у територіальному центрі» у червні місяці 2021 року була розпочата робота з проведення з внутрішньої оцінки якості наданих соціальних послуг: догляд вдома, стаціонарний догляд,  денного перебування. Робота проводилась в період з 09.06.2021р. по 09.08.2021р. шляхом телефонного опитування в зв’язку з карантином. Визначався зміст та обсяг соціальних послуг для кожного конкретного отримувача соціальної послуги за критеріями: адресність та індивідуальний  підхід, результативність, своєчасність, доступність, повага до гідності отримувача соціальних послуг, професійність. Узагальнений статус «Добре».

    На обліку в територіальному центрі перебуває три легкові автомобілі, один з яких обслуговує відділення стаціонарного догляду.

     При територіальному центрі діє пункт прокату технічних засобів реабілітації, якими забезпечено 27 громадян району, також діє пункт збору одягу та взуття бувшого в користуванні яким скористались 183 чол.

     КУ «Територіальний  центр» до Дня людей з інвалідністю було закуплено продуктові набори 56 чол. на загальну суму 5887 грн.

    Від депутата Житомирської обласної ради  Ходака І.Є. було закуплено та вручено два велосипеди соціальним робітникам  с.Вільха та с-ща. Биківка, які обслуговують громадян похилого віку та громадян з інвалідністю, а також було завезено паливо(дрова) двом підопічним, які обслуговуються даним відділенням.

      У відділенні стаціонарного догляду в даний час проживає 16 підопічних, з яких 15 громадян знаходяться на повному державному забезпеченні та 1 громадянка обслуговується  за диференційовану плату. Для проживаючих організоване 4-х разове харчування, постійне медичне обслуговування. Усі проживаючі забезпечені одягом та взуттям, постільною білизною.

       Приміщення відділення обладнано протипожежною сигналізацією та системою оповіщення.

        У підсобному господарстві утримується кінь.

 На земельній ділянці площею 2 га. зібрано: картоплі- 1135кг., овочів- 503 кг., сіна- 1100кг., пшениці- 2950 кг.вівса 800 кг.

  КУ «Територіальний центр» до Дня людей з інвалідністю, 16 громадянам, які проживають у відділенні стаціонарного догляду, було закуплено фрукти та цукерки на загальну суму 476 грн.

     З початку 2021 року КУ «Територіальний центр» проводилась робота по залученню благодійних організацій для вирішення потреб громадян, яких обслуговує відділення стаціонарного догляду. Церква Євангелійських Хритстиян-Баптистів «Алмаз» м.Київ придбали миючі засоби, та засоби особистої  гігієни (памперси). ГО СПІЛЬНО «ТЕАМ» було надано продуктові набори 16 громадянам на загальну  суму 2400 грн.  

   У відділенні денного перебування з початку року послугами скористались -222 чол. громади. Безкоштовним обслуговуванням у цьому відділенні охоплено : 3 одиноких громадяни  похилого віку, 126 осіб з інвалідністю 18 років і старші, учасники АТО та члени їх сімей–10 чол. 83 громадяни скористались послугами відділення на платній основі згідно розроблених та затверджених тарифів–на суму - 30406 грн.

     Всього за 2021 рік відділеннями КУ «Територіальний центр» надано платних послуг на загальну суму 69,9 тис.грн..

    У 2021 році за кошти субвенції з державного бюджету проведено реконструкцію частини нежитлової будівлі під притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Закуплено меблі, постільну білизну, посуд, жалюзі,  побутову техніку, засоби гігієни та комп’ютерну техніку. 

     Для притулку придбано автомобіль, з метою забезпечення функціонування мобільної бригади соціально – психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

  Проводиться постійна робота підвищення рівня проінформованості мешканців громади, щодо надання соціальних послуг вразливим групам населення.

  Встановлюються зв’язки із підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності з метою сприяння в здійсненні соціального обслуговування громадян.

   Працівники КУ «Територіальний центр» працюють для підвищення позитивних результатів у сфері соціального обслуговування та надання соціальних послуг.

 

 

 

  Директор                                                               Тетяна АНТОНОВА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь